Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Muuntogeenisen ruoan etiikka

Ruokaan ja syömiseen liittyy monia eettisiä kysymyksiä. Onhan kaikki ravinnoksi kelpaava peräisin elävistä olennoista ja yhden elämän ylläpitäminen syömällä tarkoittaa usein toisen elämän loppua. Moraalisesti merkityksellistä ei ole vain se, mitä syömme, vaan myös se, miten ruokamme tuotetaan. Monet kuluttajat ovatkin kiinnostuneita esimerkiksi luomu- ja reilun kaupan tuotteista. Erilaisten eettisistä perusteista kumpuavien ruokavalioiden noudattaminen on yleistymässä. Viime aikoina ruoan etiikasta on Suomessa keskusteltu muun muassa liittyen sianlihan tuotantoon, koulujen kasvisruokapäiviin, ilmastonmuutoksen torjuntaan ja muuntogeenitekniikkaan. Nimensä mukaisesti Muuntogeenisen ruoan etiikka -kirjassa tarkastellaan muuntogeeniseen ruokaan ja sen tuotantoon liittyviä eettisiä ja yhteiskuntafilosofisia kysymyksiä ja näkökohtia.

United Press 1. painos
FIN EISBN: 9789916701621

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla

Valitettavasti tätä ei ole saatavana

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Ihmisiä nautintojen ajassa : kuinka käsitykset seksuaalisuudesta muuttuvat?

Haataja, Marika

Ihmisiä nautintojen ajassa : kuinka käsitykset seksuaalisuudesta muuttuvat?

Haataja, Marika; Majuri, Sanna

Ruoka, ilmasto ja terveys: miksi ruokavalio vaikuttaa sekä ilmastoon että terveyteemme enemmän kuin mikään muu asia

Isomäki, Risto

Ruoka, ilmasto ja terveys: miksi ruokavalio vaikuttaa sekä ilmastoon että terveyteemme enemmän kuin mikään muu asia

Isomäki, Risto

Ruoka, ilmasto ja terveys

Isomäki, Risto