Koti ja vapaa-aika
-
Ruoka, ilmasto ja terveys
Isomäki, RistoInto Kustannus 2021Ihmisen ruokavaliossa on tapahtumassa järisyttävä muutos: yhä useampi on siirtymässä kasvispainotteiseen ruokavalioon. Lihan ja eläinperäisten tuotteiden kulutusta vähennetään ja m...
-
Kaapin henki
Honkasalo, LauraKirjapaja 2020Tavara ei ole pelkkää materiaa. Luomme tunnesiteitä tavaroihimme, emmekä edes aina huomaa sitä. Kirjailija Laura Honkasalo on keräillyt aarteita lapsesta asti, kunnes hän alkoi mie...
-
Kääpiöistä kolosseihin: kummajaisten historia Suomessa
Sutinen, Ville-JuhaniInto Kustannus 2020 1. painosKääpiöistä kolosseihin kokoaa yhteen kummajaisina esiintyneiden kiehtovia elämantarinoita Suomessa. Yleisön eteen tuotiin 1800-luvulta 1900-luvulle asti ihmisiä, joilla oli erilais...
-
Industrimatens ärorika historia: Socker
Håkansson, AndreasFri Tanke FörlagBakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...
-
Industrimatens ärorika historia: Öl
Håkansson, AndreasFri Tanke FörlagBakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...
-
Industrimatens ärorika historia: Ost
Håkansson, AndreasFri Tanke FörlagBakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...
-
Industrimatens ärorika historia: Glass
Håkansson, AndreasFri Tanke FörlagBakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...
-
Industrimatens ärorika historia: Bröd
Håkansson, AndreasFri Tanke FörlagBakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...
-
Industrimatens ärorika historia: Ärtor
Håkansson, AndreasFri Tanke FörlagBakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...
-
Industrimatens ärorika historia: Ketchup
Håkansson, AndreasFri Tanke FörlagBakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...
-
Humalan henki, eli, Juomatapojen tarina
Turunen, AriInto KustannusMitä tapahtui, kun Ruotsin kuningas juotti karhun humalaan linnassaan? Entä mikä juoma innosti Shakespearen sutkapuheisiin? Kun ihminen pysähtyi viljelemään maata, siitä lähtien...
-
Humalan henki, eli Juomatapojen tarina
Turunen, Ari; Turunen, AriInto Kustannus 2015 1. painosMitä tapahtui, kun Ruotsin kuningas juotti karhun humalaan linnassaan? Entä mikä juoma innosti Shakespearen sutkapuheisiin? Kun ihminen pysähtyi viljelemään maata, siitä lähtien on...
-
Sverigequiz: Hur väl känner du Sverige?
Gyllenberg, Eva-KarinOrdalaget BokförlagUtmana dig själv och andra i Sverigequiz! Var ligger Sveriges äldsta universitet? Vilket landskap har ekoxen som landskapsdjur? Vem var den förste kristne sveakungen? Här finns frå...
-
Winesplaining: värt att veta om vin
Melldén, AndersRoos & TegnérVad är egentligen vin? Varför smakar det som det gör, ser ut som det gör och hur kan du välja ett vin som är bättre för både dig och planeten? Vad är det för skillnad på naturvin,...
-
Paikka kaikelle: Mistä tavaratulva syntyy ja kuinka se padotaan
Aalto, IlanaAtena Kustannus Oy 2020 1. painosSatatuhatta esinettä käytettävänä, huollettavana ja paikoilleen laitettavana. Keskimääräisen kodin tavaranpaljous tekee arjesta helposti loppumattoman esteradan. Paikka kaikelle ke...
-
Skaparglädje : med Anna Karolina Larsson
Larsson, Anna KarolinaMindboozt PublicationsJag älskar att inspirera människor och strössla skaparglädje runt mig. Jag tror att ju fler som använder sin kreativitet dagligen desto mer härlighet sprids vidare till omvärlden....
-
Bli vän med sockret : att överleva i sötsaksdjungeln med en stenåldershjärna
Ask, SaraMondialHur ska vi förhålla oss till alla sötsaker i vår omvärld? Vår hjärna, som utvecklats i en miljö där socker var sällsynt, vill ju inget hellre än att äta alltihop. Går det att bli v...
-
Skriv din egen låttext
Öjebring, ThomasJoelsgården FörlagSkriv din egen låttext. Kom igång och skriv! En skrivkurs i bokform. Kursen riktar sig till dig som älskar musik och vill lära dig skriva låttexter men inte riktigt har kommit igån...
-
Kasmir : annoskateus: stooreja ja reseptejä
Kirjonen, Thomas; Mykkänen, ErkkaWSOY 2018 1. painos"Jos studiossa tökkii, usein auttaa, kun vaihtaa mikrofonin vispilään."Kasmirin elämässä on kaksi hallitsevaa intohimoa: musiikki ja ruoka. Ammentavatko ne samasta luovuudesta? Pop...
-
Patakuningas : elämä lautasella
Välimäki, Hans; Ånäs, MarkusWSOY 2018 1. painosGastronominen omaelämäkerta Hans Välimäki on keittiömestarina supertähti, johon tuskin kukaan suomalainen on voinut olla törmäämättä. Maineen perusta on Välimäen mestaroiman Chez D...