Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot
  1. Eat Well, Be Well : 100+ Healthy Re-creations of the Food You Crave

    Cristofano, Jana
    Sterling Epicure 2020

    This 100% plant-based, gluten-free, and refined sugar-free cookbook will help you achieve your wellness goals without sacrificing the foods you love, whether you're suffering from...

  2. Kaffeologi : myter och forskning om en älskad dryck

    Fredholm, Bertil; Fredholm, Lotta
    Fri Tanke Förlag 2021

    Kaffe och andra koffeindrycker nyttjas av många miljarder människor varje dag. Frågan om dryckernas effekter är därför av största betydelse för vår hälsa och ett hett ämne för såvä...

  3. Pirteä päivä alkaa hyvällä aamiaisella

    Mononen, Minna
    Books on Demand

    Sanotaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Tämä todentotta pitää paikkansa. Kun aloitat päiväsi runsaalla ja terveellisellä, hyviä valintoja sisältävällä aamiaisella, saat...

  4. Masa: Maaseudun poika

    Suvanto, Lauri
    Books on Demand

    Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1950 luvulta uudelle vuosituhannelle. Se kuvaa miten valtavan kehityksen alla maanviljelys ja metsänhoito em. aikajaksolla on ollut. Maatalouden arvos...

  5. Kaapin henki

    Honkasalo, Laura
    Kirjapaja

    Tavara ei ole pelkkää materiaa. Luomme tunnesiteitä tavaroihimme, emmekä edes aina huomaa sitä. Kirjailija Laura Honkasalo on keräillyt aarteita lapsesta asti, kunnes hän alkoi mie...

  6. Tapetglädje : På väggarna förr och nu

    Miller, Catharina
    Votum Förlag

    Tänk på väggarna först, för det är de som förvandlar ett hus till ett hem, sa den store William Morris. Ja, det sitter i väggarna, men också på väggarna och det är dags för dessa a...

  7. Happy Food Green

    Ennart, Henrik; Ekstedt, Niklas
    Bookmark Förlag

    Den lyckliga maten är grön! I en tid då vi är mer medvetna om vår hälsa, klimatet och effekterna av dålig djurhållning än någonsin finns det många anledningar att vilja leva ett...

  8. Design till vardags : 100 formklassiker för hemmet

    Lindblad, Thomas
    Bonnier Fakta 2021

    Vill du veta mer om dolda skatter i barndomens köksskåp eller i sommarstugan? Läs om 100 av våra mest älskade vardagsföremål och formgivarna bakom dem. Upptäck, eller återupptäck,...

  9. Hantverkets poetik: haute cuisine, passion och drömmeri

    Digerfeldt, Theresa
    Books on Demand 2021

    Det finns många kokböcker men få som berör aktiviteten i sig. Det är lätt att tro att matlagning mest handlar om receptläsning när den inbegriper något långt mer spännande än så. I...

  10. Verkligheten är inte allt som finns: Vegetarisk trollkarlsmat och magiska bakverk för Potterheads och alla som bara behöver en paus

    Regnlund, Linnéa
    Books on Demand

    Det här är en sorts fanfiction i form av recept för kakor, godis, drycker, bröd och mat, allt inspirerat av trollkarlsvärlden. Allt är dessutom vegetariskt (och en hel del är vegan...

  11. Ruokaan rakastunut

    Eriksson, Marita; Holmavuo, Heidi
    Fitra Oy 2019 1. painos

    Kasvipohjainen ruokavalio, värikäs paletti raaka-aineita, silmiä hiveleviä kuvia ja makuaisteihin positiivisia ärsykkeitä jättäviä makeita ja suolaisia herkkuja, siinä on tämän kir...

  12. Fakta om käpphästar

    Ekensten, Ann-Charlotte; Öhrn, Angelica
    Nypon förlag

    I den här boken finns tips om hur du skapar en enkel käpphäst, bygger ett stall, tränar på olika sätt och hittar andra som älskar käpphästar. Förr var käpphästen en träleksak. Nu ä...

  13. Søtt uten sukker - søtsaker med stevia

    Hallstensen, Kenn; Ranes, Thorun
    Forlaget Lille Måne

    Nå kan du nyte søte kaker, desserter og forfriskende drikker som også er sunne! Kenn Hallstensen og Thorun Ranes har sammen skrevet boka Søtt uten sukker, og i denne får du spennen...

  14. Allt om periodisk fasta – 800 kcal, 5:2 och juicing

    Davidsson, Ulrika
    The Book Affair

    Vill du nå snabba och hållbara hälsoresultat för en ny och frisk livsstil? I sin nya hälsokokbok guidar dig Ulrika Davidsson, med sin långa erfarenhet och gedigna kunskap, så att d...

  15. Omasta maasta: Omavaraisen kotipuutarhurin käsikirja

    Linde, Bella; Granefelt, Lena; Tanner, Kirsi
    Minerva Kustannus 2016 1. painos

    Jo keskikokoinen puutarha on riittävä tuottamaan vuoden vihannekset nelihenkiselle perheelle. Pienellä kasvipalstalla tai parvekeistutuksillakin voi ottaa jo pitkän askeleen kohti...

  16. Hildas drömmar & andra bullar : Vinnare av Hela Sverige bakar 2020

    Kirkhoff, Hilda
    Bonnier Fakta

    I recepten på bröd, kakor och fina desserter delar Hilda Kirkhoff med sig av sin passion för bakning. Lantligt och rustikt, och med spännande inslag från andra länder. Släktrecept...

  17. Mera vego på 30 minuter

    Bergqvist, Ylva
    Bonnier Fakta

    Nu kommer uppföljaren till succéboken "Vego på 30 minuter" för dig som vill äta ännu mera grönt och få fler recept på snabba rätter som funkar året om. Boken bjuder på 100 nya lakt...

  18. Pähkinöitä omasta puutarhasta

    Rosenberg, Joel
    Into Kustannus 2020 1. painos

    Ilmastonmuutos on pidentänyt kasvukausiamme ja uudet pähkinälajit ja -lajikkeet menestyvät yhä paremmin Suomessa. Kotimaisen pähkinäpensaamme lisäksi ulkomaisten hasselpähkinälajik...

  19. Från skrivtorka till flow

    Simonsbacka, Petronella; Gustavson, Christina
    Joelsgården Förlag

    Från skrivtorka till flow: Kom igång snabbt och lätt med övningar och arbetsmetoder som på ett finurligt sätt hjälper dig få bukt med din skrivtorka och förargliga låsningar. Här f...

  20. Food contact materials - metals and alloys

    Cederberg, Dorthe Licht; Christiansen, Mette; Ekroth, Susanne; Engman, Joakim; Fabech, Bente; Guðjónsdóttir, Katrín; Håland, Julie Tesdal; Jónsdóttir, Ingibjörg; Kostaomo, Pirkko; Legind, Charlotte; Mi
    Nordiska ministerrådet

    Metals and alloys are widely applied as food contact materials, e.g. as process equipment in the food industry and as household utensils. Therefore, they are a potential source of...