Muuntogeenisen ruoan etiikka
Ruokaan ja syömiseen liittyy monia eettisiä kysymyksiä. Onhan kaikki ravinnoksi kelpaava peräisin elävistä olennoista ja yhden elämän ylläpitäminen syömällä tarkoittaa usein toisen elämän loppua. Moraalisesti merkityksellistä ei ole vain se, mitä syömme, vaan myös se, miten ruokamme tuotetaan. Monet kuluttajat ovatkin kiinnostuneita esimerkiksi luomu- ja reilun kaupan tuotteista. Erilaisten eettisistä perusteista kumpuavien ruokavalioiden noudattaminen on yleistymässä. Viime aikoina ruoan etiikasta on Suomessa keskusteltu muun muassa liittyen sianlihan tuotantoon, koulujen kasvisruokapäiviin, ilmastonmuutoksen torjuntaan ja muuntogeenitekniikkaan. Nimensä mukaisesti Muuntogeenisen ruoan etiikka -kirjassa tarkastellaan muuntogeeniseen ruokaan ja sen tuotantoon liittyviä eettisiä ja yhteiskuntafilosofisia kysymyksiä ja näkökohtia.
Available with these library cards
Not available.