Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Mat, myter och maskiner : Industrimatens ärorika historia

Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher.

Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till öl, strösocker, bröd och mycket mer. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet.

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla

Valitettavasti tätä ei ole saatavana

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk

Håkansson, Andreas

Industrimatens ärorika historia: Ketchup

Håkansson, Andreas

Industrimatens ärorika historia: Socker

Håkansson, Andreas

Industrimatens ärorika historia: Öl

Håkansson, Andreas

Industrimatens ärorika historia: Ost

Håkansson, Andreas