Elokuvat ja videot

   Viddla-elokuvapalvelu on käytössä Heili- ja Helle-kirjastoissa, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastoissa, Kuopiossa, Lumme-kirjastoissa, Rautalammella ja Rutakko-kirjastoissa. Palveluun pääset kirjautumaan Viddla-palvelun esittelysivuilla.

   Kirjastokino -elokuvapalvelun kautta on tarjolla aikuisten ja lasten elokuvia, sekä dokumentteja. Palvelu on käytössä Helle- Kyyti, Lastu-, Piki-, Ratamo- ja Satakirjastoissa. Palveluun kirjautuminen Kirjastokinon etusivulta.

   Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) omistamat pitkät elokuvat ovat avautuneet verkkoon vapaasti katseltaviksi. Satojen elokuvien aarreaitta löytyy KAVIn ELONET-tietokannasta, Ensi vaiheessa ELONETin kokoelma käsittää yli 200 pitkää elokuvaa, joiden kuvan laadusta ei ole tingitty. Suuri osa elokuvista on saatavilla jopa 4K Ultra HD -tarkkuudella. Saavutus on poikkeuksellinen niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Kun KAVIn verkossa levitettävien elokuvien kokonaismäärä lähivuosina yli kaksinkertaistuu, tulee ELONETin tarjonta täyttämään uusimpienkin 4K-televisioiden ja -tietokonenäyttöjen tekniset vaatimukset. Tutustu tarjontaan Elonet-palvelussa. Elokuvien lisäksi katsottavana pari tuhatta mainos-, dokumentti- ja lyhytelokuvaa, sekä muuta filmikatkelmaa yli sadan vuoden ajalta.

   Kirjastokaista on kaikille avoin verkkopalvelu, joka avaa näkökulmia kirjastoihin, kirjastoalaan, kirjallisuuteen ja laajemminkin kulttuuriin videoiden ja radio-ohjelmien muodossa.

   Viittomakielinen kirjasto. Viittomakielinen kirjasto on kaikille avoin verkossa toimiva kirjasto, jonka aineisto koostuu viittomakielisistä videoista. Useimmat videot on myös joko puhuttu tai tekstitetty suomeksi. Toimii tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla.