eKirjasto on sivusto yleisten kirjastojen e-aineistoihin. Aineistoa voit etsiä aihepiireittäin, asiasanoilla tai vapaasanahaulla. Osa eKirjaston aineistosta on vapaata verkkoaineistoa ja osa sellaista, että lukemiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän PIN-koodin. eKirjasto on osa Kirjastot.fi-palveluita.
    - Ohjeet ja Esittelyvideo

    Koko kansa lukee kampanjassa 6.-26.2.2017 kolmen viikon ajan Riikka Pulkkisen Paras mahdollinen maailma, Merete Mazzarellan Solkattens år, K.K. Alongin Kevätuhrit, Maria Turtschaninoffin Maresi: krönikor från Röda klostret, Paula Norosen Supermarsu palaa tulevaisuuteen sekä Malin Klingenbergin ja Joanna Vikström Eklövin Den falska Bernice. Teokset ovat luettavissa rajattomasti e-kirjastossa.

    Kirjojen Suomi - 101 kirjaa

    e-kirjat saatavilla kirjastokortilla tai YLE tunnuksella koko juhlavuoden 2017 ajan
    Kirjojen Suomi on YLEn ja Kansalliskirjaston hanke, jossa Ylen toimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat valinneet jokaiselle itsenäisyyden vuodelle oman kirjan osoittamaan, miten ihmiset ja Suomi maana ovat muuttuneet. Kirjalistan löydät täältä. Jos haluat lukea valitut teokset e-kirjana, niin ne löytyvät sekä eKirjastosta että Ellibsistä.