Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Aurora: keisarinnan hovineito

Aurora Karamzini on hurmaava 16-vuotias tyttö, joka on aloittamassa elämää aateliston seurapiireissä. Hän kohtaa Pietarissa ja Helsingissä aikansa vaikutusvaltaisimpia henkilöitä. Auroran elämää värittävät kuitenkin myös aivan tavalliset ongelmat kuten sisarusten sairastelu ja aviomiehen etsiminen. Teos kuvaa Auroran matkaa keisarin palatsiin hovineidiksi, vaimoksi ja lopulta yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi.

Aurora: keisarinnan hovineito tarkastelee hyväntekijänä tunnetun seurapiirinaisen nuoruutta 1800-luvulla. Historiallinen elämäkertaromaani sijoittuu Suomen suurruhtinaskuntaan. Teos on osa Mikkasen nuorille tarkoitettua kirjasarjaa merkittävistä suomalaisista naishenkilöistä.

Raili Mikkanen (o.s. Räsänen, s. 1941) on suomalainen kirjailija, jonka teoksia ovat esimerkiksi Thuongin päivä (1987) ja Unelmien varjot (2008). Mikkaselle on myönnetty Finlandia Junior -palkinto teoksesta Ei ole minulle suvannot! (2002).

Raili Mikkasen historiallinen nuortenkirjasarja esittelee joukon voimakastahtoisia nuoria naisia, jotka jättivät jälkensä Suomen historiaan.

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla


Korsnäs, Kristinestad-Kristiinankaupunki, Kronoby-Kruunupyy, Larsmo-Luoto, Malax-Maalahti, Korsholm-Mustasaari, Närpes-Närpiö, Pedersöre-Pedersören kunta, Jakobstad-Pietarsaari, Nykarleby-Uusikaarlepyy, Vorå-Vöyri
Fredrika-kirjastot.

Askola, Hanko-Hangö, Ingå-Inkoo, Lapinjärvi-Lappträsk, Loviisa-Lovisa, Myrskylä-Mörskom, Pornainen-Borgnäs, Porvoo-Borgå, Pukkila, Raseborg-Raasepori, Sipoo-Sibbo, Siuntio-Sjundeå
Helle-kirjastot.

Kangasniemi
Kangasniemi.

Kirkkonummi-Kyrkslätt
Kirkkonummi.

Juankoski, Kaavi, Kuopio, Tuusniemi
Kuopion verkkokirjasto.

Leppävirta
Leppävirta.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Koukussa

Mikkanen, Raili

Aurora: keisarinnan hovineito

Mikkanen, Raili

Teatteriin! Ida Aalbergin nuoruus

Mikkanen, Raili

Karhun kumarrus. Miina Sillanpään nuoruus

Mikkanen, Raili

Teatteriin! Ida Aalbergin nuoruus

Mikkanen, Raili