Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Suomalainen maku

Ooppera vai hip hop? Andy Warhol vai Akseli Gallen-Kallela? Sushi vai karjalanpaisti? Sauvakävely vai solarium? Jokaisella on omat makumieltymyksensä, harrastuksensa ja vapaa-ajanviettotapansa, mutta elämäntyylit eivät jakaudu sattumanvaraisesti. Ne ilmentävät yhteiskunnallista eriarvoisuutta, valtaa sekä kamppailua statuksesta ja arvostuksesta. Suomalainen maku vie tutkimusmatkalle 2000-luvun Suomen elämäntyyleihin. Teoksessa tarkastellaan maun jakautumista eri kulttuurinaloilla musiikista kirjallisuuteen, urheiluun ja ruokaan. Siinä pohditaan, millaista makua arvostetaan ja mitä on kulttuuripääoma nyky-Suomessa. Vaikuttaako mieltymyksiin ensisijaisesti koulutus, ikä vai sukupuoli? Voiko korkeakulttuurin ja populaarikulttuurin välille enää vetää tiukkaa rajaa? Teos on suuren tutkimushankkeen lopputulos, joka perustuu monipuolisiin ja edustaviin aineistoihin. Tutkijoiden lisäksi äänessä ovat heidän haastattelemansa suomalaiset.

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla

Valitettavasti tätä ei ole saatavana

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Bourdieu ja minä näkökulmia Pierre Bourdieun sosiologiaan

Purhonen, Semi.; Roos, J. P.; Alapuro, Risto

Suomalainen maku

Heikkilä, Riie; Purhonen, Semi; Gronow, Jukka; Kahma, Nina; Rahkonen, Keijo; Toikka, Arho