Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Julkinen hallinto Suomessa

Julkinen hallinto Suomessa piirtää kuvan valtion, aluehallinnon ja kuntahallinnon yhteiskunnallisista tehtävistä, arvoperustasta, johtamisesta, toiminnasta ja rakenteista - hallinnon ja politiikan suhdetta unohtamatta. Hallintoa tarkastellaan sen historiallisten kehitysvaiheiden ja nykytilan kautta, ja myös sen tulevaisuutta hahmotellaan.

Kirja on ensimmäinen kokonaisvaltainen suomalaista julkishallintoa käsittelevä teos, joka lähestyy hallintoa sektorirajat ylittävänä yhteiskunnallisena järjestelmänä. Se kuvaa hallinnon rakenteiden ja toiminnan mekanismit sekä erilaisten kehityssuuntauksien ja uudistusten vaikutukset niihin. Näin se mahdollistaa paitsi muutosten ymmärtämisen myös niiden hallitsemisen.

Kirja soveltuu erinomaisesti yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille. Sitä voidaan käyttää kurssiaineistona hallinto-, valtio-, yhteiskunta- ja sosiaalitieteiden, terveydenhuollon ja kasvatustieteiden sekä kauppatieteiden opiskelussa. Kunnissa ja valtionhallinnossa työskentelevät voivat hyödyntää kirjaa työnsä uudistamisessa ja kehittämisessä.

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla

Valitettavasti tätä ei ole saatavana

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Julkinen hallinto Suomessa

Tiihonen, Seppo; Pekkola, Elias; Nyholm, Inga; Stenvall, Jari; Airaksinen, Jenni; Haveri, Arto; Ursin, Klaus af

Julkinen johtaminen

Virtanen, Petri; Stenvall, Jari

Julkinen johtaminen

Stenvall, Jari; Virtanen, Petri

Ihmiskeskeinen hallinnon uudistaminen: hallintoreformien toteutus monimutkaisessa yhteiskunnassa

Stenvall, Jari; Virtanen, Petri

Vallan kumoukset 1917-1919: Suomi ja vallan verkostot

Tiihonen, Seppo