Sisällissodan ääniä: Kaikuja punaiselta ja valkoiselta puolelta

  Sisällissodan ääniä: Kaikuja punaiselta ja valkoiselta puolelta / Juri Nummelin, Juri Nummelin

  Sisällissodan ääniä kokoaa kirjallisia kaikuja vuodelta 1918. Mukana on aikalaistekstejä sotakevään pyörteistä sekä myöhempiä kirjoituksia ajan tunnelmista.
  Kirjan ytimenä ovat kaunokirjalliset katkelmat, novellit ja muistelmat. Toisenlaista ajankuvaa luovat puheet eduskunnasta, uutiset, julistukset sekä yksityiskirjeet. Mukana on myös runomuotoiset ohjeet lautapelille, joka ilmestyi vuoden 1918 joulumarkkinoille - joulupöydissä myös punaisilla oli mahdollisuus voittaa.
  Äänensä saavat kirjassa kuuluviin muun muassa Juhani Aho, Kaarlo Uskela, Edvard Valpas, Santeri Alkio, Jarl Hemmer, Jussi Raitio, Kössi Kaatra ja Aleksandra Kollontai. Heidän kirjoituksensa yhtyvät moniääniseksi kuoroksi, punoutuvat punavalkoiseksi kudelmaksi.
  Juri Nummelin on turkulainen kirjallisuuden moniottelija, joka on koonnut kirjoja niin vanhasta vihapuheesta kuin aikuisten saduistakin.

  sisällissodat kansalaissota muistot tekstit historia Suomi punakaartit yhteiskunnalliset vaikuttajat herätysliikkeet teloitetut dokumenttikirjallisuus kansalliskirjallisuus kirjallisuuslehdet lukemistot työläiskirjailijat kääntäminen henkilöhistoria korppi

  Art House Oy 1.painos
  FIN EISBN:9789518846775

  Kiinnostaisiko myös...