Jäätynyt tyttö

  Jäätynyt tyttö / Liina Putkonen

  Tulikuuma trilleri tämän päivän Suomesta.

  Kuollut teinityttö löytyy lumiselta koulun pihalta Helsingin Munkkiniemestä. Polvillaan, kuin rukoukseen jäätyneenä. Pelko leviää koulun käytävillä ja sosiaalisessa mediassa hyökyaallon lailla.

  Rikospoliisi Linda Fors, entinen toimittaja, komennetaan Munkkiniemeen. Tapaus on hänen ensimmäinen murhansa. Tuoreella rikospoliisilla on ongelmia tunteiden hallinnan kanssa, elämänhallintakin on aika ajoin koetuksella. Mutta tutkinta etenee ongelmista huolimatta.

  Murhassa on piirteitä, jotka suuntaavat epäilykset kunniamurhan suuntaan. Tiedon vuotaminen julkisuuteen saa vihaisia kansalaisia kaduille ja pian myös sisäministerin on puututtava asiaan.

  Ministeri edustaa kansallismielistä puoluetta, jota hänen vaimonsa käytännössä johtaa. Vaikuttaa siltä, että  poliitikko perheineen kytkeytyy tutkittavaan tapaukseen, että yhteydet ovat syvemmät kuin kenellekään olisi suotavaa.

  Liina Putkonen vie lukijan mukanaan pahan äärelle taitavasti ja osoittelematta. Putkosen pahuus ei piileksi  ilmeisimmässä paikassa, joskus se voi olla niin lähellä, ettei sitä edes huomaa. Lopulta mikään ei ole sitä miltä näyttää, eivät edes murhan motiivit. Ja tragedian syyt voivat olla vanhempia kuin murhan uhri.

  Liina Putkonen on Espoossa asuva toimittaja, jolle voi povata hyvää uraa myös kirjailijana. Ja Linda Forsille uraa rikospoliisina, kansien välissä. Jäätynyt tyttö voitti Rikos-Kniga-kilpailun syksyllä 2016.

  Fors, Linda (fiktiivinen hahmo) epäily kunniamurha rasismi nuoret maahanmuuttajatausta koululaiset konstaapelit rikospoliisi kaupungit suomenkielinen kirjallisuus Helsinki jännityskirjallisuus rikoskirjallisuus esikoisteokset

  WSOY 1.painos
  FIN EISBN:9789510434482

  Kiinnostaisiko myös...