Gå till huvudinnehåll
Alla bibliotek
  1. KÅPPI PEJST [copy paste]: Hur vi härmar USA mer än ever

    Nilsson, Mats-Eric
    Ordfront förlag

    HÅLLER SVERIGE PÅ ATT BLI VÄRLDENS MEST AMERIKANISERADE LAND?   1950-talets raggarbilar, spetsiga behåar och glänsande frisyrer kan vi le överseende åt. Men den mycket större USA-p...

  2. Publivet i London

    Engström, Håkan
    Karavan förlag

    Journalisten och ölskribenten Håkan Engström beställer en pint bitter, känner sig som hemma och listar Londons bästa pubar. Författaren njuter och delar med sig av tips: "Puben he...

  3. Currywurst i Berlin

    Rydén, Daniel
    Karavan förlag

    Journalisten och författaren Daniel Rydén äter tyskt och försöker bena ut hur klassikern currywurst egentligen uppstod.  Han beskriver hur receptet till den legendariska korven kom...

  4. Au Pif! Den sanna historien om Agnetas kloster

    Hamberg, Emma
    Piratförlaget

    Om du hängivet och ogenerat ägnar dig åt livsnjuteri tillsammans med andra lever du inte bara roligare, utan även längre! Enligt den tesen harEmma Hamberg skapat en högst personlig...

  5. Den hemlige kocken

    Nilsson, Mats-Eric
    Ordfront förlag

    I Den hemlige kocken avslöjar Mats-Eric Nilsson det utbredda matfusket. Denna bästsäljande bok har öppnat hundratusentals svenskars ögon och fått oss att börja läsa det finstilta p...

  6. Ät smart!

    Andersson, Kristina
    Tukan Förlag

    Varje dag påverkar du din hälsa när du väljer vad du ska äta. Att vi kan påverka vår hälsa med maten är ett faktum sedan länge, men tyvärr är området fyllt av myter, inte minst när...

  7. Bli vän med sockret : att överleva i sötsaksdjungeln med en stenåldershjärna

    Ask, Sara
    Mondial

    Hur ska vi förhålla oss till alla sötsaker i vår omvärld? Vår hjärna, som utvecklats i en miljö där socker var sällsynt, vill ju inget hellre än att äta alltihop. Går det att bli v...

  8. Drick! Vin, öl, sprit - hemma och på krogen

    Tumble, Alf
    Storyside

    ”Sommelieren bugar och lämnar över den tunga vinlistan med läderpärmar. Han förklarar att han mer än gärna assisterar mig i mina val av vin, restaurangens källare hör till regionen...

  9. Låt bönor förändra ditt liv

    Litsfeldt, Lars-Erik; Olsson, Patrik
    Saga Egmont

    Var elfte vuxen lever idag med diabetes. Ett allt vanligare behandlingssätt är att äta mindre kolhydrater och mer fett. Här introduceras en ny lågkolhydratmat med tillägg som också...

  10. Keto: den kompletta boken om ketogen kost

    Johansson, Martina
    Tukan Förlag

    Den kompletta ketobibeln - illustrerad matfakta samt kokbok. Att följa en ketogen kost ger dig möjlighet att vara ditt friskaste jag. Kroppen använder fett som sin primära energik...

  11. Elsas husdröm

    Billgren, Elsa
    Bookmark Förlag

    Från sorg, självkänsla och familj. Nu delar Elsa Billgren med sig av allt hon lärt sig om livet genom inredning, loppisbesök och matlagning i sitt sommarhus på Gotland.  Kliv in i...

  12. Hälsocoachens 10 tips till bättre hälsa

    Eriksson, Paula
    Numberoneyou AB

    Hälsocoachens 10 tips till bättre hälsa Använd dig av mina tio tips inom kost, motion,  sömn, kosttillskott medmera för att inspireras till bättre hälsa! Tipsen sträcker sig från m...

  13. Winesplaining: prova, lagra, njut av vin

    Melldén, Anders
    Polaris Fakta

    Varifrån kommer aromerna i ett glas vin, och hur sätter du ord på det du känner? Hur länge kan ett vin lagras och när når det sin topp? Varför serveras vitt vin kallt och hur påver...

  14. Barernas New York

    Gahne, Mia
    Karavan förlag

    Mia Gahne talar sig varm för barernas New York. En värld utan begränsningar, vare sig det gäller ålder, inkomst, hudfärg eller religion. Ingen dömer, allt är tillåtet. Författaren...

  15. Winesplaining: värt att veta om vin

    Melldén, Anders
    Roos & Tegnér

    Vad är egentligen vin? Varför smakar det som det gör, ser ut som det gör och hur kan du välja ett vin som är bättre för både dig och planeten? Vad är det för skillnad på naturvin,...

  16. Industrimatens ärorika historia: Ketchup

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...

  17. Industrimatens ärorika historia: Socker

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...

  18. Industrimatens ärorika historia: Öl

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...

  19. Industrimatens ärorika historia: Ost

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...

  20. Industrimatens ärorika historia: Glass

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...