Gå till huvudinnehåll
Alla bibliotek
  1. Satumaiset suomarit

    Makkonen, Katja
    Books on Demand 2021 1. utgåva

    Maailman ensimmäinen suomarikirja. 10 kpl Suomessa suunniteltuja ja neulottuja kaarrokevillapaitoja, jotka on tehty lähes suomalaisesta, paksusta ja ihanasta Pirkka villalangasta...

  2. Pizza wizard : Så gör du magisk pizza i hemmaugn

    Montano, Oskar
    Natur & Kultur

    Det här är det nya standardverket för dig som vill laga pizza i hemmaugn. Oskar Montano från pizzaställena 800 grader och 800 grader slice i Stockholm har i den här boken anpassat...

  3. Bageriet : bröd, bakverk & kakor

    Jakobsson, Petrus
    Natur & Kultur

    Utsett till Sveriges bästa bageri 2016. Årets kokbok inom kategorin Matbröd i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! Bageriet innehåller recept som bakas så gott som dagligen på...

  4. Kaiketon: hyvää ilman maitoa, munia, viljoja, soijaa ja pähkinöitä

    Moilanen, Annukka; Ansas, Kati-Annika; Öhman, Kim; Öhman, Kim
    Otava 2021 1. utgåva

    Kaiketon on keittokirja, jonka ruokaohjeissa ei käytetä maitotuotteita, munia, pähkinöitä, soijaa eikä kotimaisia viljoja - eli kaikki useimmin allergisoivat raaka-aineet on jätett...

  5. Knopar : som förenklar ditt liv

    Anagrius, Miki
    Natur & Kultur

    "Inom sin nisch är den här boken ändå unik och kan locka läsare utanför de traditionella seglarkretsarna. Den är vacker, pedagogisk, lättläst och tillförlitlig. Särskilt urbana män...

  6. Heavy duty sewing : en handbok i att konstruera och sy väskor och andra prylar

    Sandqvist, Anton
    Natur & Kultur

    Heavy-duty sewing handlar om att med nål och tråd, en symaskin och kraftiga tyger göra egna praktiska, slitstarka bruksföremål som ryggsäckar, väskor och verktygsfodral. Boken rikt...

  7. Kakfatet : små, mjuka, jästa, kex, brödkakor

    Jakobsson, Petrus
    Natur & Kultur

    Klassisk hemmabakning när den är som bäst, som en uppgraderad Sju sorters kakor eller kanske snarare Petrus blandband av favoritkakor. Petrus Bageri anses av många vara Sveriges bä...

  8. Ät färg spring berg : Vego, naturligt, näringsrikt

    El Kott Helander, Lina; El Kott Helander, Sanna
    Stevali

    Mat ska ge näring, kraft och energi, men också glädje och inspiration. Så tänker elitlöparna Lina El Kott Helander och Sanna El Kott Helander när de med fartfylld skaparlust lagar...

  9. De bästa spelen : spela klassiska spel med nya regler

    Glimne, Dan
    Stevali

    Här är boken som kommer att gjuta nytt liv i din spelsamling på hyllorna där hemma; dina spelkvällar blir plötsligt dubbelt så spännande, när du får lära dig nya och kluriga sätt a...

  10. Kaka på kaka : Camilla Hamids kalender för årets alla fikadagar

    Hamid, Camilla
    Bonnier Fakta

    Kanelbullen har sin egen dag, och kladdkakan likaså. Men det tar inte slut där! Året är lyckligtvis späckat av fikadagar, så häng med Camilla Hamid in i köket och upptäck de allra...

  11. Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel

    Einarsson, Mikael; Lemon, Hubbe
    Natur & Kultur

    När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog ha...

  12. Keto by Lotta: En matresa i keto-dietens värld

    Grönlund, Ann-Charlotte
    Books on Demand

    Har du bestämt dig för en ny livsstil och vill testa ketogen diet? Men hur ska du börja och vad kan du äta? Jag och min man har ändrat våra kostvanor helt och under de senaste åre...

  13. Pasta på italienska

    Berg, Sara
    Natur & Kultur

    Den här boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den genovesiska trofien,...

  14. Vaihtoehdot lihalle: nyhtökaura, Härkis, Mifu ja muut

    Lehtovaara, Tatu
    Minerva Kustannus 2021 1. utgåva

    Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa. Uudet suomalaiset proteiinivalmisteet tuovat vaihtelua perinteisten to...

  15. Kirjontaa niille, joita v*tuttaa

    Hyypiä, Mari
    Into Kustannus 2021 1. utgåva

    Joka päivä ei jaksa tarttua hetkeen, eikä oma koti ole aina kullan kallis. Sielun sopukoista ei aina kuulu voimalauseita. Nyt on aika lakata sievistelemästä ja luopua korulauseista...

  16. Arjen lean: säästä aikaa, rahaa ja hermoja

    Määttä, Essi; Määttä, Kimmo
    Otava 2021 1. utgåva

    Sujuvoita arkesi ja tee tilaa onnellisuudelle Loppuuko aika aina kesken, takkuaako perheen sisäinen kommunikointi tai tursuavatko kaapit tavaraa? Työpaikoilla prosessit ja toiminta...

  17. Suomen ruokahistoria : suolalihasta sushiin

    Kylli, Ritva
    Gaudeamus

    Teepöydän kulhoissa on hillottua mesimarjaa, lakkaa, viinimarjaa ja vadelmaa sekä suurilla porsliinilautasilla mustia ja valkeita konvehteja, kasa sokeriryynejä, sitruuna- ja pomer...

  18. Suomen ruokahistoria: suolalihasta sushiin

    Kylli, Ritva
    Gaudeamus 2021 1. utgåva

    Teepöydän kulhoissa on hillottua mesimarjaa, lakkaa, viinimarjaa ja vadelmaa sekä suurilla porsliinilautasilla mustia ja valkeita konvehteja, kasa sokeriryynejä, sitruuna- ja pomer...

  19. Franska bakverk

    Öhrn, Mia
    Natur & Kultur

    I Franska bakverk finns recept på alla sorters bakverk vetebröd och smördegsbakverk, bakelser, tårtor och pajer, småkakor, mjuka kakor och desserter. Mia Öhrn har anpassat alla de...

  20. Шахматы для самых маленьких

    Сухин, Игорь
    АСТ, Астрель 2021

    Эта книга необычная. Она адресована одновременно и детям, и их родителям. Ее автор, И.Г.Сухин, научный сотрудник Института теории образования и педагогики РАО, уверен, что шахматы...