Skip to main content
All libraries

Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos. Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt - medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav. Hur har det blivit så? Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas. Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu...

Available with these library cards


Espoo-Esbo, Helsinki-Helsingfors, Kauniainen-Grankulla, Vantaa-Vanda
Helmet-kirjastot.

You may be interested in...

Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Nilsson, Mats-Eric; Ennart, Henrik

Måltidens magi

Nilsson, Mats-Eric

Den hemlige kocken

Nilsson, Mats-Eric

Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

Nilsson, Mats-Eric

KÅPPI PEJST [copy paste]: Hur vi härmar USA mer än ever

Nilsson, Mats-Eric