Skip to main content
All libraries
  1. Søtt uten sukker - søtsaker med stevia

    Hallstensen, Kenn; Ranes, Thorun
    Forlaget Lille Måne

    Nå kan du nyte søte kaker, desserter og forfriskende drikker som også er sunne! Kenn Hallstensen og Thorun Ranes har sammen skrevet boka Søtt uten sukker, og i denne får du spennen...

  2. Allt om periodisk fasta – 800 kcal, 5:2 och juicing

    Davidsson, Ulrika
    The Book Affair

    Vill du nå snabba och hållbara hälsoresultat för en ny och frisk livsstil? I sin nya hälsokokbok guidar dig Ulrika Davidsson, med sin långa erfarenhet och gedigna kunskap, så att d...

  3. Hildas drömmar & andra bullar : Vinnare av Hela Sverige bakar 2020

    Kirkhoff, Hilda
    Bonnier Fakta

    I recepten på bröd, kakor och fina desserter delar Hilda Kirkhoff med sig av sin passion för bakning. Lantligt och rustikt, och med spännande inslag från andra länder. Släktrecept...

  4. Mera vego på 30 minuter

    Bergqvist, Ylva
    Bonnier Fakta

    Nu kommer uppföljaren till succéboken "Vego på 30 minuter" för dig som vill äta ännu mera grönt och få fler recept på snabba rätter som funkar året om. Boken bjuder på 100 nya lakt...

  5. Pähkinöitä omasta puutarhasta

    Rosenberg, Joel
    Into Kustannus 2020 1. edition

    Ilmastonmuutos on pidentänyt kasvukausiamme ja uudet pähkinälajit ja -lajikkeet menestyvät yhä paremmin Suomessa. Kotimaisen pähkinäpensaamme lisäksi ulkomaisten hasselpähkinälajik...

  6. Från skrivtorka till flow

    Simonsbacka, Petronella; Gustavson, Christina
    Joelsgården Förlag

    Från skrivtorka till flow: Kom igång snabbt och lätt med övningar och arbetsmetoder som på ett finurligt sätt hjälper dig få bukt med din skrivtorka och förargliga låsningar. Här f...

  7. Food contact materials - metals and alloys

    Cederberg, Dorthe Licht; Christiansen, Mette; Ekroth, Susanne; Engman, Joakim; Fabech, Bente; Guðjónsdóttir, Katrín; Håland, Julie Tesdal; Jónsdóttir, Ingibjörg; Kostaomo, Pirkko; Legind, Charlotte; Mi
    Nordiska ministerrådet

    Metals and alloys are widely applied as food contact materials, e.g. as process equipment in the food industry and as household utensils. Therefore, they are a potential source of...

  8. Nordic co-operation on food information: Activities of the Nordic Food Analysis Network 2013–2016

    Valsta, Liisa; Pastell, Helena; Aalto, Sanni; Virtanen, Suvi
    Nordiska ministerrådet

    The Nordic Food Analysis Network project (NFAN, 2013–2016) focused on creating a common, simple communicational platform to share history and plans on chemical food analyses. This...

  9. Phytoestrogens in foods on the Nordic market: A literature review on occurrence and levels

    Forslund, Linus Carlsson; Andersson, Hans Christer
    Nordiska ministerrådet

    Phytoestrogens are plant-derived compounds that may bind to estrogen receptors, but with less affinity than the natural ligand estradiol. They may be biologically active as such or...

  10. Food losses and waste in primary production

    Franke, Ulrika; Hartikainen, Hanna; Mogensen, Lisbeth; Svanes, Erik
    Nordiska ministerrådet

    This report presents the results from six case studies of food losses and waste in primary production in the Nordic region. The product groups studied were carrots, onions, cereal...

  11. The Dual Risk Approach in Nutrition

    Valsta, Liisa; Eneroth, Hanna; Tetens, Inge; Meltzer, Helle Margrete; Schacht, Simon Rønnow; Thorsdottir, Inga
    Nordiska ministerrådet

    This report summarizes a Nordic symposium on the current use and challenges in applying a dual risk assessment approach in the setting of nutrition recommendations. The symposium i...

  12. Amaryllis, ritarillinen kukka: Multasormen mietteet

    Niskala, Lea Tuulikki
    Books on Demand 2020

    Olen kuvannut Amaryllistä eri vuosina ja kuvat ovat omista kukistani. Näin vuosien kokemusten perusteella on minulla antaa pieniä vinkkejä myös kasvattamiseen. Kirja voi olla hausk...

  13. 41 Julöl du måste dricka innan trettondagen

    Westerlund, Örjan; Bannister, Lova
    Grenadine Bokförlag

    Örjan Westerlund har i år kompletterat sin bok ”101 öl” med en specialutgåva om julöl. Smart nog som e-bok, så att läsaren kan ha den med vid shoppingen. Urvalet är gjort från allt...

  14. Från kaffeböna till drink - en bok om kaffe och drinkar

    Gren, Lisen
    Grenadine Bokförlag

    En kopp kaffe kan verka så enkelt. Men kaffets värld är mycket mer än så. Låt mig ta med dig på en resa där vi utmanar kaffets alla 800 olika aromer.

  15. Gin - En kärlekshistoria!

    Westerlund, Örjan
    Stevali

    Intresset för gin svallar allt livligare. Här presenterar regerande svenska mästaren i gin och tonic andra utgåvan av sin fylliga bok om gin, sprudlande av givna och udda fakta om...

  16. Häxans kokbok – magisk mat från trädgård & natur

    Nathorst-Böös, Hella
    Bladh by Bladh

    I Häxans kokbok lär du känna goda, hälsobringande och magiska växter du kan hitta i din trädgård och i skogen.  Medverkande kockar och häxor ger sina recept på hur råvarorna tillre...

  17. My Little Pony : Den inofficiella boken om det svenska samlandet

    Hansson, Mina
    Diverzity Förlag

    Få flickleksaker har gjort samma intryck som My Little Pony. Dessa färgglada ponnyer har lyckats hålla sig på marknaden sedan 1980-talet. Under resans gång har My Little Pony fånga...

  18. Såser, röror, krämer, fonder & klassiker : Frederik Zäll´s bästa

    Zäll, Frederik
    Grenadine Bokförlag

    En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan - SÅSEN! I den här boken har Frederik Zäll valt att samla någr...

  19. Dryckesspel - kortspel, tärningar, sällskapsspel och underhållande läsning

    Glimne, Dan
    Grenadine Bokförlag

    Dryckesspel är den första boken någonsin på svenska om dryckesspel genom tiderna och deras historik under 2500 år. Författaren presenterar här över hundra olika sådana, och som spä...

  20. Pietar.in keittiössä

    Ahtiainen, Pietari
    Books on Demand 2020

    Monen mielestä ruoan valmistaminen vie liikaa aikaa tai ei keksitä mitä valmistaa. Niinpä sitä tuleekin aivan liian usein valmistettua samoja ruokia. Tämän keittokirjan toivon kova...