Skip to main content
All libraries
  1. Satumaiset suomarit

    Makkonen, Katja
    Books on Demand 2021 1. edition

    Maailman ensimmäinen suomarikirja. 10 kpl Suomessa suunniteltuja ja neulottuja kaarrokevillapaitoja, jotka on tehty lähes suomalaisesta, paksusta ja ihanasta Pirkka villalangasta...

  2. Tokyo för foodisar

    Cramby, Jonas
    Natur & Kultur

    Att skriva en krogguide till Tokyo känns nästan som en omöjlighet. Tokyo är nämligen inte bara världens bästa matstad, det är också den största. Det lär finnas över 150 000 restaur...

  3. Myllymäkis menyer

    Myllymäki, Tommy
    Natur & Kultur

    Tommys styrka som kokboksförfattare ligger i att omvandla de kunskaper han fått under alla år i de bästa krogköken till recept som passar perfekt i hemmaköket. Rätterna är inte onö...

  4. Ciderrevolution! Epub3

    Nypelius, Mikael; Sjöström, Karl
    Natur & Kultur

    I Sverige står vi varje höst med ett överflöd av frukt i villaträdgårdar och gamla fruktlundar. Vilket slöseri, tänkte vi och startade vår ciderrevolution. Med enkel utrustning och...

  5. Expedition Mathantverk Ebok+

    Einarsson, Mikael; Francke, Henrik; Lindström, Gustav
    Natur & Kultur

    Denna bok är anpassad för iPad/iPhone. Rekommenderas endast för läsning i iBooks. Vill du stoppa din egen korv, starta ett hemmamejeri eller rent av bli snigelfarmare? Då är det hä...

  6. Pasta på italienska : 12 regioner, 20 pastasorter, 45 recept

    Berg, Sara
    Natur & Kultur

    Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara på färskpasta eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om...

  7. Chiligaraget : Från frö till hotsauce

    Wilcox, Mark
    Natur & Kultur

    I boken Chiligaraget beskriver Mark Wilcox hur det är möjligt att odla chili i köksfönstret, på balkongen eller i växthuset. Alla sorter från snällt fruktiga till galet superheta....

  8. Lappat & lagat

    Neumüller, Kerstin
    Natur & Kultur

    "Lappat & lagat" inspirerar till hur du tar hand om och förlänger livet på dina kläder med både snabba och extremt enkla lagningar för nödsituationer och tips och idéer på hur...

  9. Efterrätter

    Cellton, Olle T
    Natur & Kultur

    Efterrätter på restaurang tenderar ofta att vara överarbetade med garnityr och pynt, eller så bjuder de på smakkombinationer som både låter och smakar häftigt - men inte nödvändigt...

  10. ¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grunden

    Cramby, Jonas
    Natur & Kultur

    I ¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopo...

  11. Japansk grillning

    Cramby, Jonas
    Natur & Kultur

    Ingen annan grillning ger lika mycket resultat för lika lite ansträngning som den japanska. Tillbehören och såserna tar minuter att förbereda och köttet sekunder att grilla. De små...

  12. Näver

    Dahlqvist, Emma
    Natur & Kultur

    Det mångsidiga naturmaterialet näver har använts i tusentals år men är även idag ett högaktuellt och hållbart material för samtida hantverk och design. Att näver numera är ett outn...

  13. Köksbryggning : Små batcher öl och cider

    Nielsen, Jakob; Zetterberg, Mikael
    Natur & Kultur

    Att brygga egen öl eller cider är kul och framför allt blir det väldigt gott. Köksbryggning är en variant av traditionell hembryggning men på en nivå som de flesta klarar av och ka...

  14. Soppa, potage & buljong

    Myllymäki, Tommy
    Natur & Kultur

    En soppa kan vara den mest vardagliga och okomplicerade rätten, snabblagad, billig och praktisk. En annan soppa kan istället vara oerhört exklusiv och komplex, en rätt där den klas...

  15. Vego curry : Indisk och bengalisk mat från grunden

    Hassan, Nahid
    Natur & Kultur

    I "Vego curry" lär du dig laga vegetariska curryrätter från grunden, precis som de lagas i Indien och Bangladesh. Bland bokens 60-tal färgstarka recept finns klassiker som korma, t...

  16. Nebbiolo - så funkar det

    Tumble, Alf; Askergren, Petter Alexis
    Natur & Kultur

    Alf och Petter är tillbaka med en ohämmad hyllning till världens bästa druva. En kärleksfull djupdykning bland de magiska vinerna från Barolo och Barbaresco, och deras än så länge...

  17. Knopar : som förenklar ditt liv

    Anagrius, Miki
    Natur & Kultur

    Med en repstump och lämplig knop går det snabbt att göra smarta lösningar. Boken handlar om vardagslivet snarare än båtlivet, och författaren Miki Anagrius visar hur enkla knytkuns...

  18. Rom för foodisar

    Loewe, Peter
    Natur & Kultur

    Ingen annanstans i världen är pastabergen större, glassen godare eller kaffedrickandet en heligare ritual. I Rom för foodisar besöker Peter Loewe sina stamställen, som Trattoria Mo...

  19. Bönor, ärtor & linser Epub3

    Damberg, Jenny
    Natur & Kultur

    Det finns få råvaror som är så mångsidiga som baljväxter. Ta en kartong knastertorra gula ärtor. Mitt i vintern kan de bli till frasig falafel, en härligt murrig soppa eller en grö...

  20. Det nordiska skafferiet : torkning, mjölksyrning, fermentering, inläggningar, olja, vinäger & salt

    Björkman, Johan
    Natur & Kultur

    Med hjälp av traditionella konserveringsmetoder kan du skapa ett modernt nordiskt skafferi att plocka ur även under den mörkare delen av året. Johan Björkman torkar, fermenterar, l...