Skip to main content
All libraries
  1. Ruoka, ilmasto ja terveys

    Isomäki, Risto
    Into Kustannus 2021

    Ihmisen ruokavaliossa on tapahtumassa järisyttävä muutos: yhä useampi on siirtymässä kasvispainotteiseen ruokavalioon. Lihan ja eläinperäisten tuotteiden kulutusta vähennetään ja m...

  2. Kaapin henki

    Honkasalo, Laura
    Kirjapaja 2020

    Tavara ei ole pelkkää materiaa. Luomme tunnesiteitä tavaroihimme, emmekä edes aina huomaa sitä. Kirjailija Laura Honkasalo on keräillyt aarteita lapsesta asti, kunnes hän alkoi mie...

  3. Kääpiöistä kolosseihin: kummajaisten historia Suomessa

    Sutinen, Ville-Juhani
    Into Kustannus 2020 1. edition

    Kääpiöistä kolosseihin kokoaa yhteen kummajaisina esiintyneiden kiehtovia elämantarinoita Suomessa. Yleisön eteen tuotiin 1800-luvulta 1900-luvulle asti ihmisiä, joilla oli erilais...

  4. Industrimatens ärorika historia: Socker

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...

  5. Industrimatens ärorika historia: Öl

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...

  6. Industrimatens ärorika historia: Ost

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...

  7. Industrimatens ärorika historia: Glass

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...

  8. Industrimatens ärorika historia: Bröd

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...

  9. Industrimatens ärorika historia: Ärtor

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...

  10. Industrimatens ärorika historia: Ketchup

    Håkansson, Andreas
    Fri Tanke Förlag

    Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta?...

  11. Humalan henki, eli, Juomatapojen tarina

    Turunen, Ari
    Into Kustannus

    Mitä tapahtui, kun Ruotsin kuningas juotti karhun humalaan linnassaan? Entä mikä juoma innosti Shakespearen sutkapuheisiin? Kun ihminen pysähtyi viljelemään maata, siitä lähtien...

  12. Humalan henki, eli Juomatapojen tarina

    Turunen, Ari; Turunen, Ari
    Into Kustannus 2015 1. edition

    Mitä tapahtui, kun Ruotsin kuningas juotti karhun humalaan linnassaan? Entä mikä juoma innosti Shakespearen sutkapuheisiin? Kun ihminen pysähtyi viljelemään maata, siitä lähtien on...

  13. Sverigequiz: Hur väl känner du Sverige?

    Gyllenberg, Eva-Karin
    Ordalaget Bokförlag

    Utmana dig själv och andra i Sverigequiz! Var ligger Sveriges äldsta universitet? Vilket landskap har ekoxen som landskapsdjur? Vem var den förste kristne sveakungen? Här finns frå...

  14. Winesplaining: värt att veta om vin

    Melldén, Anders
    Roos & Tegnér

    Vad är egentligen vin? Varför smakar det som det gör, ser ut som det gör och hur kan du välja ett vin som är bättre för både dig och planeten? Vad är det för skillnad på naturvin,...

  15. Paikka kaikelle: Mistä tavaratulva syntyy ja kuinka se padotaan

    Aalto, Ilana
    Atena Kustannus Oy 2020 1. edition

    Satatuhatta esinettä käytettävänä, huollettavana ja paikoilleen laitettavana. Keskimääräisen kodin tavaranpaljous tekee arjesta helposti loppumattoman esteradan. Paikka kaikelle ke...

  16. Skaparglädje : med Anna Karolina Larsson

    Larsson, Anna Karolina
    Mindboozt Publications

    Jag älskar att inspirera människor och strössla skaparglädje runt mig. Jag tror att ju fler som använder sin kreativitet dagligen desto mer härlighet sprids vidare till omvärlden....

  17. Bli vän med sockret : att överleva i sötsaksdjungeln med en stenåldershjärna

    Ask, Sara
    Mondial

    Hur ska vi förhålla oss till alla sötsaker i vår omvärld? Vår hjärna, som utvecklats i en miljö där socker var sällsynt, vill ju inget hellre än att äta alltihop. Går det att bli v...

  18. Skriv din egen låttext

    Öjebring, Thomas
    Joelsgården Förlag

    Skriv din egen låttext. Kom igång och skriv! En skrivkurs i bokform. Kursen riktar sig till dig som älskar musik och vill lära dig skriva låttexter men inte riktigt har kommit igån...

  19. Kasmir : annoskateus: stooreja ja reseptejä

    Kirjonen, Thomas; Mykkänen, Erkka
    WSOY 2018 1. edition

    "Jos studiossa tökkii, usein auttaa, kun vaihtaa mikrofonin vispilään."Kasmirin elämässä on kaksi hallitsevaa intohimoa: musiikki ja ruoka. Ammentavatko ne samasta luovuudesta? Pop...

  20. Patakuningas : elämä lautasella

    Välimäki, Hans; Ånäs, Markus
    WSOY 2018 1. edition

    Gastronominen omaelämäkerta Hans Välimäki on keittiömestarina supertähti, johon tuskin kukaan suomalainen on voinut olla törmäämättä. Maineen perusta on Välimäen mestaroiman Chez D...