Skip to main content
All libraries

Den hemlige kocken (audiobook)

I Den hemlige kocken avslöjar Mats-Eric Nilsson det utbredda matfusket. Denna bästsäljande bok har öppnat hundratusentals svenskars ögon och fått oss att börja läsa det finstilta på förpackningarna.

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.

Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.

Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.

Available with these library cards

Not available.

You may be interested in...

Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Nilsson, Mats-Eric; Ennart, Henrik

Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Ennart, Henrik; Nilsson, Mats-Eric

Måltidens magi

Nilsson, Mats-Eric

Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

Nilsson, Mats-Eric

KÅPPI PEJST [copy paste]: Hur vi härmar USA mer än ever

Nilsson, Mats-Eric