Skip to main content
All libraries

Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. Lustigt nog alltid till gästens nackdel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.

Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.

Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.

Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.

Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.

Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!

Available with these library cards

Not available.

You may be interested in...

Måltidens magi

Nilsson, Mats-Eric

Den hemlige kocken

Nilsson, Mats-Eric

Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Nilsson, Mats-Eric; Ennart, Henrik

KÅPPI PEJST [copy paste]: Hur vi härmar USA mer än ever

Nilsson, Mats-Eric

KÅPPI PEJST [copy paste] : Hur vi härmar USA mer än ever

Nilsson, Mats-Eric