Skip to main content
All libraries

Ravintolassa. Ruoan maukas historia

Ravintolan historiaa maukkaasti kuvaavassa teoksessaan Christoph Ribbat kokoaa yhteen keittiöhenkilökunnan ja mestarikokkien, tarjoilijoiden ja filosofien sekä herkkusuiden ja sosiologien kiehtovia kokemuksia ravintolamaailmassa.

Vuonna 1917 Frances Donovan hakee tarjoilijan töitä chicagolaisesta ravintolasta. Hänen on elätettävä perheensä, ja lisäksi hän tekee kenttätutkimusta sosiologian tutkimuksiinsa Chicagon yliopistossa. Hänen havainnoistaan rakentuu mielenkiintoinen tarina elämästä ravintoloiden ovien molemmin puolin. Francesin kokemusten rinnalla Christoph Ribbat kertoo nykymuotoisten ravintoloiden synnystä 1700-luvun loppupuolen Pariisissa ja niiden kehityksestä sekä pikaruokaloiksi että kuuluisten keittiömestarien tähdittämiksi fine dining -paikoiksi. Kirja vilisee historiallisia henkilöhahmoja ja kuuluisia keittiömestareita kuten Paul Bocuse, Eckart Witzigmann ja Ferran Adrià. Christoph Ribbat (s. 1968) on tutkija ja Amerikan kulttuurin ja historian professori Paderbornin yliopistossa Saksassa.

Aula & Co 1. edition
FIN EISBN: 9789527190630

Available with these library cards

Not available.

You may be interested in...

Ravintolassa. Ruoan maukas historia

Ribbat, Christoph

Ruoka, valta ja nälkä 1900-luvun diktatuureissa

Sutinen, Ville-Juhani; Lemetyinen, Jarkko; Kurttila, Arttu

Ruoka, valta ja nälkä 1900-luvun diktatuureissa

Sutinen, Ville-Juhani; Lemetyinen, Jarkko

Nälästä nautintoihin : ruoan tarina

Hämeen-Anttila, Jaakko; Rossi, Venla

Venäjän kulttuurihistoria

Pesonen, Pekka