Skip to main content
All libraries

Maatilayrityksen ympäristöopas

Maatalous on tuotantomuoto, jossa toiminta on aina välittömässä yhteydessä ympäristöön. Tuotannon vaikutukset ulottuvat maisemaan, maaperään, vesistöihin ja ilmaan. Korkealaatuisten ja turvallisten elintarvikkeiden tuottamiseen tarvitaan puhdasta ympäristöä, joka on merkittävä kilpailuetu ruokaskandaalien ravistellessa maailmaa. Mutta voiko maatilayrittäjä omalla toiminnallaan parantaa kannattavuutta ja samalla vähentää haitallisia ympäristövaikutuksia? Maatilayrityksen ympäristöopas auttaa tunnistamaan käytännönläheisesti kasvin- ja kotieläintuotannon ympäristövaikutukset ja kertoo keinoista, joilla niihin voi vaikuttaa. Oppaassa painotetaan ravinteiden käytön hallintaa ja vesistökuormituksen vähentämistapoja. Lähtökohtana toimenpiteille ovat maatilan ja peltojen sijainti sekä peltojen kaltevuus, peltomaan laatu ja vesistöjen läheisyys. Kirjassa kerrotaan myös kotieläintilojen ravinteiden hyödyntämisestä ylijäämien vähentämiseksi. Oppaassa käsitellään lisäksi energian käyttöä, jätehuoltoa ja jätevesien käsittelyä.

FIN EISBN: 9789518081749

Available with these library cards


Somero
Somero.

You may be interested in...

Maa, ilma, tuli ja vesi

Ympäristö, arkkitehtuuri, estetiikka

Maa-ilma : materialistisen kulttuuriteorian lähtökohtia

Lehtonen, Mikko

Rajaton vesi, rajalliset vesivarat

Keskitalo, Jorma

Toimintajärjestelmän toteuttaminen : laatu, terveys, turvallisuus ja ympäristö : ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001:2007 : itsearvioinnin työkirja : 59 hyvää kysymystä ja esimerkkiparia

Moisio, Jussi