Esiopetuksen polut ja koulutusjärjestelmän muutos / Jorma Virtanen

  Esiopetuksen polut ja koulutusjärjestelmän muutos / Jorma Virtanen

  Kirja tutustuttaa lukijan suomalaisen esiopetusjärjestelyn eri vaiheisiin. Se valottaa historiallisen sosiologian näkökulmasta esiopetuksen kehittymistä suhteessa suomalaisen yhtenäiskoulujärjestelmän kehittymiseen. Millaisia polkuja pitkin esiopetus oikein tuli osaksi suomalaista koulutusjärjestelmää? Milloin ja miksi esikoulu ja esiopetus tulivat suomen kielen koulutuspoliittiseen sanastoon ja miten niitä sittemmin on käytetty? Mitkä olivat ne kriittiset käännekohdat, jotka johtivat esiopetusta koskeviin koululainsäädännöllisiin muutoksiin?
  Kirja on tarkoitettu varhaiskasvatuksen ja erityisvarhaiskasvatuksen alalla opiskeleville, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutusyksiköille, varhaiskasvatuksen ja erityisvarhaiskasvatuksen parissa työskenteleville ammattilaisille sekä kaikille pienten lasten hyvinvoinnista ja kasvatuksesta kiinnostuneille. Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

  esiopetus historia esikoulu lastentarhat koulutusjärjestelmät koulunuudistus koulutuspolitiikka lainsäädäntö kasvatushistoria e-kirjat

  Tampere University Press
  FIN EISBN:9514478666

  You may be interested in...