Gå till huvudinnehåll
Alla bibliotek

Vildplockad svamp

Kan du äta röksvamp och går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Vilken vildplockad svamp är nästan omöjlig att skilja från tillagad kyckling? Var kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige och hur kokar du egentligen en hummersoppa utan att använda några skaldjur? Och kanske det viktigaste av allt: Hur gör du den perfekta svamptoasten?
I uppföljaren till succéboken Vildplockat ger Niki Sjölund svar på dessa frågor samtidigt som han inspirerar oss att gå ut i naturen och öppna ögonen för alla dessa fantastiska råvaror som växer vilt ute i våra skogar, på ängar och fjäll.

I Norden finns det över 10 000 svamparter och ungefär 100 av dessa är goda att äta. I Vildplockad svamp samlar Niki fakta om ett 50-tal favoriter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst rensas, förvaras, förädlas och, inte minst, hur du får ut det mesta av din svampskörd genom att se dem som individuella råvaror som alla kräver olika tillagningsmetoder.

Fås med följande bibliotekskort

Ej tillgänglig.

Du kan också vara intresserad av dessa...

Vildplockat

Sjölund, Niki; Arnerlöv, Knotan Tobias

Baka i långpanna deluxe

Skattberg, Frida

Praktiska läkeörter

Kress, Henriette

Food Pharmacy kokboken : en antiinflammatorisk receptsamling framtagen i samarbete med tarmfloran : stärker ditt immunförsvar : förvaras inom räckhåll för barn

Nertby Aurell, Lina

Juldagar : 12 berättelser och 12 festmåltider för 12 dagar

Winterson, Jeanette