Gå till huvudinnehåll
Alla bibliotek
  1. Mansikkaa & rosmariinia – Toscanalaista jäätelöterapiaa

    Ponteva, Katariina
    Momentum Kirjat 2024 1. utgåva

    Mansikkaa ja rosmariinia on herkullinen matka tarinoiden kautta italialaiseen keittiöön. Teos tarjoaa paitsi kattavan kokonaisuuden niin sanotun köyhän keittiön eli cucina poveran...

  2. Varaudu pahimpaan: Näin selviät kriiseistä

    Cobb, Jim; Lindblad, Niklas; Linteri, Sini
    Otava 2023 1. utgåva

    Mitä tehdä jos kriisi muuttuu katastrofiksi. Tilapäistä häiriötä varten varautuminen ei pidä sinua ja läheisiäsi hengissä todellisen pandemian, sähköverkon romahduksen tai muun va...

  3. Baka med Sophie

    Dahlbäck, Sophie
    Bonnier Fakta

    Man behöver inte vänta till helg och fest för att njuta av det goda!Sophie Dahlbäck älskar att skapa och att lyxa till vardagen. I 33 favoritrecept visar hon hur man får enkla dess...

  4. Baka med Frida deluxe

    Skattberg, Frida
    Bonnier Fakta

    Efter tre storsäljande ”deluxeböcker” kommer nu äntligen bakdrottningen Frida Skattbergs stora bok ”Baka med Frida deluxe”, fylld med nya recept. Här hittar du allt i bakväg, från...

  5. Asiatiska favoriter

    Poon, Filip
    Bonnier Fakta

    I Asiatiska favoriter hittar du den godaste maten från Asien i en och samma bok. En grundkokbok med 65 smaksäkra recept som är enkla att följa från Kina, Japan, Korea, Vietnam och...

  6. Den nya ölkulturen

    Lindberg, Sanna
    Bonnier Fakta

    Det bubblar om den svenska ölkulturen! Under 2000-talet har hundratals hantverksbryggerier etablerats, det talas om en folkrörelse och internationellt ses Sverige som ett av de sto...

  7. Det växer saft och sylt överallt : recept och berättelser

    Feldt, My
    Bonnier Fakta

    När snön har dragit sig tillbaka och vårens första nässelblad tittar fram börjar den, saft- och syltsäsongen. För du kan använda nästan vad som helst som doftar eller smakar gott (...

  8. Ett bord, flera smaker : vinnare av Sveriges mästerkock 2022

    Thulin, Adam
    Bonnier Fakta

    ”Grundtanken med min kokbok är att alla själva får komponera sin egen måltid av flera mindre rätter. Jag gillar att ställa fram en massa olika fat på bordet och sedan får man välja...

  9. Thai : Natur & Kulturs receptsamling

    Nilsson Jakobson, Tove
    Natur & Kultur

    Thaibestår av ett 70-tal recept på smårätter, sallader, grytor, wok, grillat och lite sött. Rätter som larb, thaidumplings, lamm med kaffirlime och thai chickpea fritteras blandas...

  10. Provence : Natur & Kulturs receptsamling

    Kling, Jesper; Gröndal, Mikael; Ahlstedt, Linus
    Natur & Kultur

    Det här är Provence från insidan – rustik fransk matlagning när den är som godast. Recepten har kockarna Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal samlat på sig under 15 års resande och se...

  11. Azur N&K receptsamling : Natur & Kulturs receptsamling

    Åhlin, Joel
    Natur & Kultur

    Azur syftar på havet, Medelhavet. Varje region längs Medelhavets kust har sin egen identitet. Samtidigt har de olika folkens seder och bruk korsbefruktats genom århundradena. I Azu...

  12. Enkel god mat : Natur & Kulturs receptsamling

    Cellton, Olle T
    Natur & Kultur

    Att laga enkel mat innebär att man inte använder sig av en massa avancerade tekniker eller specialutrustning. Att laga god enkel mat betyder att man inte tar några genvägar och bar...

  13. Gottigheter : en kokbok

    Eriksson, Jennifer
    Tukan Förlag

    Hur skriver man en kokbok då? Du måste skriva en matsked smör. Så man vet exakt. Jag tittar på min bästis. Det blir en klick, säger jag och ler. För mig är det inte så himla noga....

  14. Musslor & morötter : Vardagsrecept på hållbara råvaror

    Johansson, Louise
    Natur & Kultur

    Louise Johansson, vinnare av Kockarnas kamp 2022, kommer nu med sin första kokbok på tio år. Med utgångspunkt i sju svenska råvaror som är hållbara utifrån miljö- och klimatperspek...

  15. Kokbok för gamers : Mission completed

    Tuvell, Karin
    Idus förlag

    ÄNTLIGEN! Nu kommer en ny Kokbok för gamers!   Tidigare versioner har läsaren levlat sig genom. Denna version, Misson Completed, lyfter läsaren till Top Level! Med 70 helt nya rece...

  16. Lunchmackor

    Lindeberg, Daniel
    Natur & Kultur

    Smörgåsen är en perfekt men ändå anspråkslös plattform för att börja ta ut svängarna i köket. I den här boken skapar stjärnbagaren Daniel Lindeberg lunchmackor med inspiration från...

  17. Svenskt vin : bland druvor och vingårdar

    Säfwenberg, Mattias
    Idus förlag

    Är det verkligen nödvändigt att vi ska bemöda oss att göra vin i Sverige? Hela världen svämmar ju fullständigt över av olika typer av vin som är gjorda på alla möjliga druvsorter....

  18. Vegansk hemkunskap

    Johansson, Gustav
    Bonnier Fakta

    Det här är boken för dig som är nyfiken på vegansk matlagning, men kanske inte riktigt vet var du ska börja. Gustav Johansson, som driver Sveriges största veganska blogg ”Jävligt g...

  19. Ripaus kurkumaa : Lähi-idän keittiö

    Viyan, Gelawej; Tukiainen, Tommi
    Otava 2023 1. utgåva

    Vastustamatonta kasvisruokaa Lähi-idästä. Ripaus kurkumaa -ruokablogista tutun Gelawej Viyanin keittiössä valmistuu ihania Lähi-idän ruokia, jotka lumoavat lempeillä ja tulisilla m...

  20. Favoriter : mina bästa recept (som du också kommer gilla)

    Poon, Filip
    Bonnier Fakta

    Filip Poon, favoriten från Sveriges mästerkock och Youtube, släpper sin första kokbok! Och precis som på hans kanal är det en härlig blandning av rätter från hela världen, klassike...