Gå till huvudinnehåll
Alla bibliotek

Kaasukammion varjossa: suomalaiskohtaloita Stutthofin kuolemanleirillä

Stutthofin keskitysleirillä natsi-Saksassa oli erityisen huono maine - vain harva selvisi paikasta elossa pois. Puolan alueella sijainneelle leirille päätyi myös suomalaisia. Veijo Johansson oli suomalainen merimies, joka joutui leirille suomalaisten ja saksalaisten yhteistyön loputtua jatkosodan aikana. Juutalainen Lily Millner puolestaan oli alun perin liettualainen, mutta päätyi sukulaissuhteiden takia asumaan Suomeen sodan jälkeen. "Kaasukammion varjossa: suomalaiskohtaloita Stutthofin kuolemanleirillä" perustuu sekä Johanssonin ja Millnerin kauhistuttaviin kokemuksiin natsi-Saksan julmuuksista - ja kertoo myös Millnerin kokemuksen siitä, kuinka naispuolinen vartija pelasti hänet kaasukammiolta.

Saga Egmont 1. utgåva

Fås med följande bibliotekskort

Espoo-Esbo, Helsinki-Helsingfors, Kauniainen-Grankulla, Vantaa-Vanda
Helmet-kirjastot.