Skip to main content
All libraries

Something not good

Veikolla on kaikki ihan ok

"Veikko ja Kaisa istuivat tatuointiliikkeen mustalla nahkasohvalla ja pläräilivät vaihtoehtoja. Se oli samanlaista kuin kiinalaisessa ravintolassa: niin monta mahdollisuutta ettei malttanut syventyä, kunnes tarjoilija jo ilmestyi siihen, ja niin sitä päätyi osoittamaan jotakin annosta, vaikkei olisikaan halunnut sitä annosta.

- Mä otan tän, Kaisa sanoi ja näytti arabiankielistä sanaa. 
- Mitä se tarkottaa?
- Ikuisuutta.
- Otat tatuoinnin joka tarkottaa ikuisuutta?
Kaisa sulki nahkakantisen vihkon ja katsoi.
- Problem?"

Something not good kertoo naurattavasti ja itkettävästi siitä, millaista on 2010-luvun aikuisuus, joka ei aikuisuudelta tunnu. Veikko kuuntelee työkaverin kitinää kirjastossa, ostaa happy endin Thaimaassa ja ajautuu runoyhdistykseen, jonka kokoukset huvittavat kaikkia paitsi osallistujia. Yksinäiselle mummolleen hän ei saa soitetuksi. Ja tietenkin Veikko rakastuu, tai ainakin sinnepäin, ja pettää, tulee petetyksi.Mutta valittaa ei saa. Kaikkihan on ihan ok.

Erkka Mykkänen (s. 1988) on savolaislähtöinen kirjailija, joka asuu Helsingissä. Hänen esikoisteoksensa Kolme maailmanloppua oli arvostelumenestys ja Savonia-palkintoehdokkaana. Mykkäsellä on vaikeuksia hyväksyä, että Facebook ei ole enää nuorten juttu.

WSOY 1. edition
FIN EISBN: 9789510431887

Available with these library cards


Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti-Lahtis, Orimattila, Padasjoki, Sysmä
Lastu-kirjastot.

You may be interested in...

Pesää!

Lehtinen, Tuija

Ennen kuin kaikki muuttuu

Latvala, Taina

Kuinka olla kuuluisa

Moran, Caitlin

Jatkoaika

Lehtinen, Tuija

Vuosi horroksessa

Moshfegh, Ottessa