Skip to main content
All libraries

Pyhillä pyyntipaikoilla

Erkki Lahti on eräkirjojen lukijoille tuttu pitkältä ajalta, sillä hänen ensimmäinen novellikokoelmansa ilmestyi jo vuonna 1982. Uusimmassa, kymmenennessä kokoelmassa liikutaan niin kalavesillä kuin riistamaillakin. Retket suuntautuvat etelän rintamailta Kainuuseen ja Lapin erämaihin.

Saalis ja saalistaminen eivät ole tarinoissa aina tärkeintä. Nautittavia tunnelmia tarjoaa ympäröivä luonto, siinä nähty, kuultu ja koettu. Kirjoittaja tekee biologin silmin tarkkoja havaintoja ja iloitsee pienistäkin tapahtumista kertoen niistä mielenkiintoisella tavalla.

Esiin nousee välillä myös huoli ympäristön muutoksista, metsien käsittelystä ja varsinkin jokien patoamisesta. Mutta aitoa erähenkeä, unohtumattomia hetkiä pääsee onneksi kokemaan vielä niin riekkojahdissa avarassa tunturissa kuin kutumuikun pyynnissä myrskyisellä järvellä.

Lähellä luontoa elävät ihmiset ovat monella tavalla mukana teksteissä. Näin on kokoelman niminovellissakin Pyhillä pyyntipaikoilla. Huomionsa saa tietenkin myös oma lintukoira, kavereista parhain.

Myllylahti Oy 1. edition
FIN EISBN: 9789523560055

Available with these library cards


Akaa, Hämeenkyrö-Tavastkyro, Ikaalinen-Ikalis, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala-Birkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere-Tammerfors, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat-Virdois, Ylöjärvi
Piki-kirjastot.