Skip to main content
All libraries

Jokainen tarvitsee mentorin

Valmentava mentorointi muuttaa mentorointikäytäntöjä organisaatioissa. Se on osa organisaation yhteisöllistä kehittämistä, joka kasvattaa sitoutumista ja aktiivisia yhdessä tekemisen tapoja. Valmentava mentorointi on laaja-alainen ja tuottava tapa kehittää osaamista ja yhteistyötä yli yksikkörajojen, sekä luoda käytäntöjä yhteiselle oppimiselle.

Kirjassa kuvataan mentoroinnin hyötyjä ja tuotoksia sekä perustellaan, miksi kaikki organisaatiot ja yksilöt tarvitsevat mentorointia. Teos kuvaa yksityiskohtaisesti, miten organisaatiot voivat lähteä rakentamaan mentorointiohjelmia ja lisäämään toimintatapoja, joissa yksilöiden potentiaali tulee organisaation käyttöön: organisaation tuloksellisuus lisääntyy ja keskustelukulttuuri elävöityy.

Jokainen tarvitsee valmentavan mentorin, joka tukee ammatillista kehitystä ja mielentaitojen kasvua. Valmentava mentorointi perustuu tasavertaiseen suhteeseen, jonka avulla opitaan uusiutumaan ja harppaamaan mielentaidoissa. Kokenut ammattilainen voi mentorina hyödyntää osaamistaan sekä ajattelu- ja toimintamallejaan samalla, kun hän saa itse tuoreita oivalluksia ja näkökulmia yhteisestä ajattelusta.

Panostus valmentavien mentorointikäytäntöjen rakentamiseen kannattaa!

Available with these library cards


Espoo-Esbo, Helsinki-Helsingfors, Kauniainen-Grankulla, Vantaa-Vanda
Helmet-kirjastot.

Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti-Lahtis, Orimattila, Padasjoki, Sysmä
Lastu-kirjastot.

Akaa, Hämeenkyrö-Tavastkyro, Ikaalinen-Ikalis, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala-Birkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere-Tammerfors, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat-Virdois, Ylöjärvi
Piki-kirjastot.

You may be interested in...

Valmentava mentorointi

Ristikangas, Vesa; Ristikangas, Marjo-Riitta; Alatalo, Marjut

Valmentava mentorointi - opas tehokkaaseen vuorovaikutukseen

Ristikangas, Marjo-Riitta Ristikangas Vesa

Johtoryhmästä tähtijoukkue

Ristikangas, Vesa

Sukset ristissä – omistajien, hallituksen ja johdon yhteistyö

Junkkari, Lari; Ristikangas, Vesa

Strategisen hyvinvoinnin johtaminen

Aura, Ossi; Ahonen, Guy