Skip to main content
All libraries

Erdogan: Turkki suuren johtajan varjossa

Turkki-tietäjän jäntevä reportaasi diktatuurin noususta.

He tulevat rajajoen yli yön pimeydessä.

Turkin ja Kreikan rajalla näkyy, että Turkissa on tapahtumassa jotain poikkeuksellista. Vanhalle pakolaisreitille on ilmestynyt uusi pakolaisryhmä.

Kumiveneillä Evros-joen yli tulee keskiluokkaisia turkkilaisia, opettajia, lääkäreitä ja toimittajia. Myös Suomeen on saapunut turvapaikanhakijoita Turkista, usein väärennetyillä papereilla monimutkaisia reittejä pitkin.

He pakenevat yhden miehen maasta, jota johtaa Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan tuli valtaan EU-jäsenyyden kannattajana ja uudistajana, mutta nyt hän vie Turkkia kohti yksinvaltaa. Maaliin ei ole enää pitkä matka.

Erdoganin nousu on periksiantamattoman miehen tarina, jossa matkataan istanbulilaisesta slummista Turkin pääkaupungin Ankaran tuhannen huoneen presidentinpalatsiin. Matkalla Erdogan on murskannut poliittiset vastustajansa ja murtanut asevoimien vallan. Turkkilaisissa vankiloissa viruu toimittajia, kirjailijoita, poliitikoita ja muita toisinajattelijoita. Presidentti saattaa nimetä oikeuden eteen tuotavat puheissaan ja syyttäjät myös tottelevat.

Kannattajilleen Erdogan on Reis, päällikkö, joka päästää islamin vapaaksi ja nostaa Turkin Lähi-idän muslimien johtajaksi. Vastustajat näkevät uhkaavan diktaattorin, joka koston hengessä vie maata kohti islamilaista järjestystä.

Erdogan - Turkki suuren johtajan varjossa -kirja kertoo, kuinka 2000-luvun orastavasta demokratiakehityksestä päädyttiin tämän päivän painajaiseen.

Kirjassa kuvataan myös, miten Turkin aiempi kehitys ja jatkuvat jännitteet valtion ja kansalaisten välillä loivat edellytykset Erdoganin kaltaisen johtajan nousulle. Ääneen pääsevät niin presidentin kannattajat, vastustajat kuin Turkista paenneetkin

Docendo 1. edition
FIN EISBN: 9789522917164

Available with these library cards


Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti-Lahtis, Orimattila, Padasjoki, Sysmä
Lastu-kirjastot.

Enonkoski, Heinävesi, Hirvensalmi, Joroinen-Jorois, Juva, Mikkeli-S:t Michel, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna-Nyslott, Varkaus
Lumme-kirjastot.

Akaa, Hämeenkyrö-Tavastkyro, Ikaalinen-Ikalis, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala-Birkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere-Tammerfors, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat-Virdois, Ylöjärvi
Piki-kirjastot.

You may be interested in...

Erdogan: Turkki suuren johtajan varjossa

Kankkonen, Tom