Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Yön ja päivän tarinoita

TARINOITA IHMEISTÄ JA IHMISISTÄ

Ihminen kykenee hyvään ja pahaan. Yön ja päivän tarinoissa lukija kohtaa henkilöitä, jotka elämä sysää tutun ja tuntemattoman väliin – kuin kynnykselle, josta avautuu näkymä menneeseen ja tulevaan. Muistot ja elämän risteyskohdissa tehdyt valinnat palaavat mielenrauhaa järkyttävinä kaikuina, menetykset paljastavat ihmisen perimmäisen haurauden, ja esiin nousee elämän syvistä pohjavirroista kumpuava yksinäisyys.

Vainosen milloin ilkamoivat, milloin melankoliset, mutta aina kummat tarinat luovat omalakisen kolhuisen todellisuutensa, jossa alitajuinen ja pimeä sekoittuu toivoon ja lohtuun. Hän kuvaa ihmisiä, joiden mieltä myllertävät elämän ja kuoleman vietit. Pyristellessään niiden otteessa he kuvittelevat voivansa valita, kummalle puolelle kynnystä jalkansa laskevat.

Jyrki Vainonen on moneen kertaan palkittu ja yli kymmenelle kielelle käännetty kirjailija ja suomentaja. Hänen esikoiskokoelmansa Tutkimusmatkailija ja muita novelleja (1999) palkittiin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla, suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi viimeistään romaanillaan Mykkä jumala (2003). Vainonen on julkaissut romaaneja, novelleja, esseitä, satiirin ja kuunnelmia. Yön ja päivän tarinoita on hänen neljäs novellikokoelmansa.

Aula & Co 1. painos
FIN EISBN: 9789527269626

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla


Espoo-Esbo, Helsinki-Helsingfors, Kauniainen-Grankulla, Vantaa-Vanda
Helmet-kirjastot.

Akaa, Hämeenkyrö-Tavastkyro, Ikaalinen-Ikalis, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala-Birkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere-Tammerfors, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat-Virdois, Ylöjärvi
Piki-kirjastot.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Yön ja päivän tarinoita

Vainonen, Jyrki

Linnunpöntönrakentaja

Vainonen, Jyrki

Linnunpöntönrakentaja

Vainonen, Jyrki

Suojattu elämä

Vilkki, Matti

Kun olen poissa

Eilittä, Anna-Maria