Valkoinen karhu seikkailee: jäänmurtajien ja jäätutkimuksen maailmassa

Valkoinen karhu seikkailee -tarina kertoo jäätutkija, laivanrakennusdiplomi-insinööri, Göran Wilkmanin yli neljänkymmenen vuoden seikkailuntäyteisestä työurasta mitä uskomattomampien matkojen kautta. Tarinat liittyvät matkoihin eri merien, järvien ja jokien jäälakeuksille. Maustetta ammatilliseen keitokseen ovat antaneet myös lukuisat jäissä kulkevien laivojen ja arktisten kuljetustehtävien projektit, joissa matkat on tehty lämpimämpiin ympäristöihin. Lämpötilaheilahtelut matkojen varrella ovat olleet - 42:sta aina + 37:ään. Rio de Janeiron väentäyteiset valkoiset hiekkarannat ovat jokseenkin erilaisia verrattuna luoteis-Venäjän Petsoran-meren autioihin jäänpeittämiin hiekkarantoihin. Oli vaikea uskoa, että paikat sijaitsevat samalla maapallolla. Venäläiset ystävät antoivat Göranille nimen Valkoinen karhu hänen vieraillessa napapiirin pohjoispuolella jääkarhujen valtakunnassa.

Books on Demand 1. painos

Valitettavasti tätä ei ole saatavana

Valkoinen karhu urheilee: liika on liikaa, onks' pakko?

Wilkman, Göran

Valkoinen karhu seikkailee: jäänmurtajien ja jäätutkimuksen maailmassa