Uskonnot kohtaavat: Mahdollisuus parempaan maailmaan?

Kuuluuko väkivalta islamiin? Mitä on vihreä buddhalaisuus? Voivatko eri tavalla uskovat oppia luottamaan toisiinsa, elämään rauhassa keskenään ja olemaan "paremmin eri mieltä"?

Uskontojen maailmassa tapahtuu perustavia muutoksia. Yhtäältä hengelliset johtajat tulkitsevat perinteisiä oppejaan uudella tavalla, niin että ne ovat ymmärrettäviä modernille ihmiselle. Toisaalta myös uskontojen keskinäinen suhde muuttuu, kun vastakkainasetteluista on siirrytty vuorovaikutukseen. Uskonnolliset johtajat pohtivat uskoaan maailmanrauhan, oikeudenmukaisuuden ja ilmastonmuutoksen näkökulmista käsin.

Eurooppa maallistuu, mutta globaalissa etelässä uskontojen kannattajia on yhä enemmän. Kun väestönkasvu sekä ekologiset ja poliittiset kriisit saavat kansoja liikkeelle, kristittyjen, juutalaisten, muslimien, hindujen, buddhalaisten ja kungfutselaisten vuorovaikutuksella on ratkaiseva merkitys maapallon tulevaisuudelle.

Teos esittelee uskontojen kohtaamisen edellytyksiä, uskontodialogin uusimpia menetelmiä sekä uskontojen kasvavaa panosta maailmanlaajuisia uhkia torjuttaessa. Uskonnot ovat aiheuttaneet konflikteja ja levottomuuksia. Nyt ne ovat yhä tärkeämpi osa globaalien ongelmien ratkaisua.

Gaudeamus 1. painos

Enonkoski, Heinävesi, Hirvensalmi, Joroinen-Jorois, Juva, Mikkeli-S:t Michel, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna-Nyslott, Varkaus
Lumme-kirjastot.

Kaarina-S:t Karins, Kustavi-Gustavs, Laitila, Lieto-Lundo, Masku, Mynämäki, Naantali-Nådental, Nousiainen-Nousis, Paimio-Pemar, Pyhäranta, Raisio-Reso, Rusko, Salo, Sauvo-Sagu, Taivassalo-Tövsala, Turku-Åbo, Uusikaupunki-Nystad, Vehmaa
Vaski-kirjastot.

Uskonnot kohtaavat : mahdollisuus parempaan maailmaan?

Heikka, Mikko

Dialogi demokratiassa