Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Ruotsi

Suomella ja Ruotsilla on pitkä yhteinen historia, ja Ruotsin vaikutukset näkyvät yhä tänäänkin maassamme vahvasti, sillä monet suomalaiset kaupungit on perustettu Ruotsin vallan aikana. Lisäksi meillä on ruotsinkielinen väestönosa, sillä yli 5 % (noin 290.000 ihmistä) puhuu äidinkielenään ruotsia.

Tästä syystä on luonnollista, että tiedämme jotakin tämän päivän Ruotsista ja sen vaiheista. Ruotsi on oikeasti pitkä maa, ulottuen Lapista aina Pohjanmerelle saakka. Ruotsi on erittäin kehittynyt valtio, jossa on kenties maailman paras sosiaaliturva ja yhteiskunnallinen rakenne. Se välttyi toisen maailmansodan aikana sodalta, ja on aktiivinen rauhan puolesta puhuva valtio.

Ruotsalaisille on tärkeää auttaa muita ihmisiä, ja siksi siellä on paljon maahanmuuttajia. Se on myös menestynyt kansa taloudellisesti. Varmaan mieleesi tulee jotakin seuraavista sanoista, prinsessa Victoria, kuningas Kaarle Kustaa, ABBA, Volvo, Tre Kronor, Peppi Pitkätossu, Tukholma. Näistä ja monesta muusta Ruotsiin liittyvästä asiasta kertoo tämä kirja.

United Press 1. painos
FIN EISBN: 9789949663293

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla


Järvenpää-Träskända, Kerava-Kervo, Mäntsälä, Tuusula-Tusby
Kirkes-kirjastot.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Iso-Britannia

Pekonen, Pauliina

Pohjoinen suurvalta : Ruotsi ja Suomi 1521-1809

Karonen, Petri

Pohjolan salainen liitto : Ruotsi ja Suomi kylmässä sodassa

Ekman, Sten

Pohjolan salainen liitto : Ruotsi ja Suomi kylmässä sodassa

Ekman, Sten

Karttakeskuksen digikoulukartasto oppilaalle

Liinaharja, Paavo