Mormonit: Historia, oppi ja elämä

Suomessa mormoniuskonnosta tulee helposti ensimmäisenä mieleen pyöräilevät, pareittain liikkuvat nuoret pukumiehet. Heidän lähetystyönsä on tärkeä osa mormonikulttuuria, mutta monimuotoiseen uskontoon kuuluu paljon muutakin. Mormonit tarkastelee Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon värikästä kehitystä sen myrskyisistä alkuvaiheista 1800-luvun Yhdysvalloissa 2000-luvun maailmanlaajuiseksi yhteisöksi. Teos selvittää mormonismin monimuotoista oppia ja sen vastauksia uskontojen suuriin kysymyksiin: mistä ihminen on tullut, miksi ihminen on maailmassa ja mihin hän menee kuoleman jälkeen. Esille tulevat muun muassa kirkon pyhät kirjat, mormonismin ja perinteisen kristinuskon opilliset eroavaisuudet, mormonien monimutkainen suhde moniavioisuuteen sekä jopa mystisen leiman saaneet ulkopuolisilta suljetut temppeliseremoniat. Samalla teos kuvaa elävästi mormonien arkista elämää sääntöineen ja käytäntöineen. Miten internet on vaikuttanut sanoman levittämiseen, yhteisöllisyyteen ja keskusteluun uskon ongelmakohdista? Millaista nuorten lähetyssaarnaajien elämä on? Mikä on sallittua, mikä kiellettyä? Mitä elämäntapa tarjoaa heille itselleen?

Gaudeamus 1. painos

Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski
Keski-kirjastot.

Mormonit: Historia, oppi ja elämä