Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Miehen kylkiluu

Miehen kylkiluussa kuvataan pienen kyläyhteisön ihmissuhdekiemuroita. Apteekkioppilas Aina Zinck ja lääkäri Yrjö Kallio on seurusteleva nuoripari, joka vedetään mukaan mustasukkaisuuskuvioihin.

Farssiksi yltyvä komedia sisältää kaksi tarinaa. Ensimmäisessä vapaamielinen renki Tuomas tavoittelee kahtakin naista ja joutuu toisen, Amalian, kanssa alttarille ja toinen, Miina, saa Amalian veljen Topiaksen. Toisessa tarinassa apteekkari Ollenbergin ja hänen vaimonsa Ellin välit viilenevät väärinkäsityksen vuoksi, ja vaimo muuttaa pois kotoa tohtori Kallion luokse. Asiat selviävät, ja tarina saa onnellisen päätöksen, kun vaimo Elli palaa kotiin.

Miehen kylkiluusta on tehty elokuva vuonna 1937 Orvo Saarikiven ja Hugo Hytösen ohjaamana sekä vuonna 1967 tv-elokuva Veikko Kerttulan ja Lauri Leinon ohjaamana.

Saga Egmont 1. painos
FIN EISBN: 9788726072068

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla


Akaa, Hämeenkyrö-Tavastkyro, Ikaalinen-Ikalis, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala-Birkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere-Tammerfors, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat-Virdois, Ylöjärvi
Piki-kirjastot.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Tohvelisankarin rouva

Jotuni, Maria

Arkielämää

Jotuni, Maria

Tyttö ruusutarhassa

Jotuni, Maria

Kultainen vasikka

Jotuni, Maria

Suhteita

Jotuni, Maria