Kullekin suo kuolemansa - (Proteo Laurenti ; 1)

Trieste keskikesällä: Luksusjahti ajaa aamuyön tunteina täyttä vauhtia rantaan. Se on löydettäessä tyhjä, eikä omistajasta näy jälkeäkään. Komisario Laurenti törmää tutkinnassa vanhaan vastustajaansa Bruno de Kopfersbergiin, jota aikanaan epäiltiin vaimonsa Elisan murhasta – todisteita ei kuitenkaan koskaan löytynyt. Triesten kesän paahtavassa kuumuudessa komisario Laurenti joutuu tekemisiin järjestäytyneen rikollisuuden, ihmisten salakuljetuksen, rahanpesun ja murhien kanssa. Myös yksityiselämä tarjoaa omat kiemuransa: vaimo haluaa muuttaa uuteen asuntoon, anopin 80-vuotispäivät lähestyvät ja komisarion suureksi järkytykseksi hänen tyttärensä pyrkii Miss Triesteksi.

Yksityiskohtainen ja jännittävä rikosromaani sijoittuu Adrianmeren rannalla sijaitsevaan, muinaisen Itävalta-Unkarin keisarikunnan satamakaupunkiin Triesteen, ja tutkimuksista vastaa sympaattinen komisario Proteo Laurenti.

Vuonna 2001 saksankielisenä ilmestynyt romaani on Proteo Laurenti -dekkarisarjan ensimmäinen osa, jonka yhteiskunnallinen kehys on edelleen ajankohtainen.

Kustantamo Huippu 1. painos

Imatra, Lappeenranta-Villmanstrand, Lemi, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari
Heili-kirjastot.

Espoo-Esbo, Helsinki-Helsingfors, Kauniainen-Grankulla, Vantaa-Vanda