Identiteetti: Arvostuksen vaatimus ja kaunan politiikka

Vuosikymmenen vaihteen tärkein yhteiskunnallinen kirja!

Francis Fukuyama ennusti kahta vuotta ennen Donald Trumpin vaalivoittoa, mitä Yhdysvalloissa ja maailmalla laajemminkin oli tapahtumassa. Perinteisen politiikan ulkopuolelta tulevat voimakkaat eturyhmät ravisuttivat liberaaliin demokratiaan perustuvaa järjestystä. Nämä populistiset kansallismieliset pyrkivät suoraan yhteyteen "kansaan", joka määriteltiin kapeana sisäpiirinä, mikä sulki pois suuren osan muusta väestöstä.

Vaatimus yksilön oman identiteetin arvostuksesta määrittelee pitkälti tämän hetken poliittista maailmaa. Liberaalin demokratian universaaleille arvoille ovat nousseet haastajiksi kapeammat identiteetit, jotka perustuvat valtioon, uskontoon, lahkoon, rotuun, etnisyyteen tai sukupuoleen. Tämä ilmiö on synnyttänyt maahanmuuttovihamielisen populismin, poliittisen islamin ja muut kuppikunnat. Siltojen sijaan politiikassa rakennetaan muureja.

Identiteetti on ajankohtainen ja tarpeellinen kirja, jonka kirjoittamiseen Trumpin valinta antoi ratkaisevan sysäyksen. Se on terävä varoitus siitä, että ellemme kykene muodostamaan yhteistä ymmärrystä keskinäisestä arvostuksesta, tuomitsemme itsemme jatkuvaan konfliktiin.

Docendo 1. painos

Espoo-Esbo, Helsinki-Helsingfors, Kauniainen-Grankulla, Vantaa-Vanda
Helmet-kirjastot.

Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski