Heinrich Himmler: SS:n ja Gestapon päällikkö

Heinrich Himmler oli yksi natsi-Saksan vaikutusvaltaisimmista ja pelätyimmistä miehistä. Kattava elämäkertateos perustuu amerikkalaisiin ja saksalaisiin arkistolähteisiin sekä Himmlerin perheenjäsenten ja hänen alaisinaan palvelleiden haastatteluihin. Ensikäden tietoa ovat antaneet mm. Himmlerin lapset Gudrun ja Gebhard. Kirja avaa ainutlaatuisen näkymän pahamaineisen natsijohtajan yksityiselämään, toimintaan ja vakaumukseen. Suomenkielisen laitoksen esipuheen on kirjoittanut dosentti Andre Swanström. Esipuheessa selvitetään mm. Himmlerin yhteydet Suomeen.

Roger Manvell ja Heinrich Fraenkel ovat tunnustettuja historioitsijoita, jotka ovat tehneet yhteistyötä usean Saksan kolmatta valtakuntaa käsittelevän tutkimusprojektin parissa. Parhaiten heidät tunnetaan yhdessä kirjoittamistaan natsijohtajien elämäkerroista. Heidän aiemmin suomennettuja teoksiaan ovat mm. Operaatio Valkyyria ja Goebbels - Kolmannen valtakunnan propagandaministeri.

Dosentti Andre Swanström on kirkkohistorioitsija, joka on tutkinut mm. toisen maailmansodan sotapropagandaa ja antisemitismiä. Nämä aiheet ovat johdattaneet hänet suomalaisten SS-miesten jäljille. Hänen tutkimuksensa ovat herättäneet laajaa huomiota Suomessa ja kansainvälisestikin.

Minerva Kustannus 1. painos

Espoo-Esbo, Helsinki-Helsingfors, Kauniainen-Grankulla, Vantaa-Vanda
Helmet-kirjastot.

Akaa, Hämeenkyrö-Tavastkyro, Ikaalinen-Ikalis, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala-Birkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere-Tammerfors, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat-Virdois, Ylöjärvi