Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Ägg

Det finns inget som är så gott som eggs benedict – frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg och saftigt krämig inuti.

Det här är boken om ägg. Ägg har en betydande roll i många av de godaste rätterna som finns – egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, pickled eggs, Scotch egg, egg pizza, solöga, Pelle Janzon, tea eggs och egg custard. Med rätter som dessa kan man, om man vill, äta ägg till varje måltid. Och det vill man. Och hur får man ett perfekt kokt ägg med en krämig gula, vilken är den ultimata tiden och temperaturen? Hur går det till när ägget koagulerar och vad händer när man vispar en majonnäs? I boken hittar du även rätt teknik och fakta för att lyckas med allt från kokt och pocherat ägg till 63-gradigt ägg och japansk omelett.

Detta är en omgjord och utökad utgåva avÄgg som först kom ut 2014.

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla

Valitettavasti tätä ei ole saatavana

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Den inofficiella Harry Potter-kokboken

Bucholz, Dinah

Kris, kalas och kolhydrater : Recept och berättelser för goda och dåliga dagar

Rabe, Annina; Hellsten, Anna

Vino vego : så kombinerar du vin och mat i det gröna köket

Jamais, Michel

The Artful Egg : The Kramer And Zondi Mysteries, Book 7

McClure, James

Thai hemma

Nilsson, Tove