Trauma ja luonto: eli kuinka selviytyä ekoahdistuksesta (äänikirja)

Terapeutti Harri Virtanen halusi selvittää, miksi hänen sukupolvensa antaa mieluummin planeetan tuhoutua kuin muuttaa ruokavaliotaan. Mitä on hyvä elämä ja miksi muutos tuntuu niin ahdistavalta? Luonnosta irtaantuminen tarjoaa syitä, ekopsykologia vastauksia.

Tiedämme elämäntapamme olevan maapallon kannalta kestämätön. Tiedon aiheuttama trauma kalvaa meitä kuin hiljainen tulehdus. Pelkkä oireenmukainen hoito ei nyt riitä, vaan on puututtava tulehduksen juurisyihin, muutettava maailmankatsomustamme.

Terapeutti Harri Virtanen auttaa ymmärtämään ekoahdistuksen merkityksellisenä viestinä, johon on reagoitava. Avaimena on myötätunto kaikkea elävää kohtaan - koko sitä elonkehää, josta olemme todella riippuvaisia. Tämä yhteyden kokemus kannustaa meitä tekoihin planetaarisen hyvinvoinnin puolesta. Miten olisi elinvoimainen, rehevä, kukoistava planeetta?

Imatra, Lappeenranta-Villmanstrand, Lemi, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari
Heili-kirjastot.

Espoo-Esbo, Helsinki-Helsingfors, Kauniainen-Grankulla, Vantaa-Vanda
Helmet-kirjastot.