Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Pinocchion seikkailut - kertomus marionetista (äänikirja)

Carlo Collodi (1826-1890) kirjoitti vuonna 1883 ilmestyneen alkuperäisen italiankielisen teoksen Le avventure di Pinocchio, joka ilmestyi suomennettuna vuonna 1906 nimellä Pinocchion seikkailut. Suomentaja Maija Halonen (1873-1944) oli myös taidemaalari Pekka Halosen puoliso.

Teos kertoo köyhästä Geppettosta, joka päättää tehdä puunuken – marionetin, joka osaa tanssia, taistella ja heittää kuperkeikkoja ilmassa – jonka kanssa voisi sitten lähteä kiertämään maailmaa ja tienaamaan samalla leipänsä. Taitava Geppetto onnistuu marionetin rakentamisessa niin hyvin, että se käyttäytyy heti kuin elävä ihminen, ja saa nimekseen Pinocchio. Se onkin aika vekkuli, joka tekee kaikenlaisia kujeita isännälleen, mutta jolla on yksi hämmästyttävä ominaisuus: hänen nenänsä pitenee, kun hän valehtelee. Pinocchio ihmettelee aidosti monia elämän asioita, joita pidetään melkein itsestäänselvyyksinä, mutta hän haluaa tulla hyväksi pojaksi ja päättää aloittaa koulunkäynnin. Jo koulumatkalla tulee kuitenkin vastaan houkutuksia, joita ei pysty vastustamaan ja hän joutuu kaikenlaisiin seikkailuihin ja kommelluksiin.

Teos on lastenkirjallisuuden ehdoton klassikko, jota on käännetty sadoille kielille, ja siitä on tehty myös elokuvia. Kieliasun tarkistus: Markku Elivuo.

Kertojana Ritva-Liisa Elivuo. Kokonaiskesto: 6 h 14 min.

Finore Oy 1. painos
FIN EISBN: 9789527070918

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla


Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki-Storå, Isokyrö-Storkyro, Karijoki-Bötom, Kaskinen-Kaskö, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Laihia-Laihela, Lappajärvi, Lapua-Lappo, Perho, Seinäjoki, Soini, Teuva-Östermark, Veteli-Vetil, Vimpeli, Ähtäri-Etseri
Eepos-kirjastot.

Järvenpää-Träskända, Kerava-Kervo, Mäntsälä, Tuusula-Tusby
Kirkes-kirjastot.

Hamina-Fredrikshamn, Iitti-Itis, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää-Pyttis, Virolahti-Vederlax
Kyyti-kirjastot.

Kaarina-S:t Karins, Kustavi-Gustavs, Laitila, Lieto-Lundo, Masku, Mynämäki, Naantali-Nådental, Nousiainen-Nousis, Paimio-Pemar, Pyhäranta, Raisio-Reso, Rusko, Salo, Sauvo-Sagu, Taivassalo-Tövsala, Turku-Åbo, Uusikaupunki-Nystad, Vehmaa
Vaski-kirjastot.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Pieni merenneito

Andersen, H. C.

Itsekäs jättiläinen

Wilde, Oscar; Elivuo, Ritva-Liisa

Nukkumatin uudet höpöjutut : Nukkumatin höpöjutut

Vilep, Heiki

Pieni merenneito

Andersen, H. C.

Pinocchio

Collodi, Carlo