Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Operaatio Finlandia (äänikirja)

Arto Paasilinna räiskyvän hauska esikoisromaani

Operaatio Finlandia on Arto Paasilinnan vuonna 1971 ilmestynyt humoristinen esikoisromaani kansallisajattelusta ja suurpolitiikasta. Romaanin tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1977, Suomen ja Ruotsin välille on puhkennut sota. Ruotsi nousee maihin Ahvenanmaalla, Turussa ja Vaasassa. Haaparanta vallataan ja suomalaisjoukot etenevät Pohjois-Ruotsissa. Suomen hallitus istuu pommisuojassa Suurkirkon alla, turkulaiset naiset viihdyttävät ruotsalaisia upseereita ja Itä-Suomessa pari sotilaskarkuria ottaa haltuunsa kokonaisen kylän. Lopulta Suomi voittaa sodan.

Kirja on omistettu Ruotsin nykyiselle kuninkaalle Kaarle XVI Kustaalle, ja se sai aiheensa vuoksi runsaasti julkisuutta. Paasilinna sai romaanikirjailijana vauhdikkaan alun. Lauri Viljanen piti Suomen Kuvalehden arviossaan Operaatio Finlandiaa 1970-luvun uutuuksista räiskyvästi hauskimpina.

WSOY 1. painos
FIN EISBN: 9789510426104

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla


Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti-Lahtis, Orimattila, Padasjoki, Sysmä
Lastu-kirjastot.

Kaarina-S:t Karins, Kustavi-Gustavs, Laitila, Lieto-Lundo, Masku, Mynämäki, Naantali-Nådental, Nousiainen-Nousis, Paimio-Pemar, Pyhäranta, Raisio-Reso, Rusko, Salo, Sauvo-Sagu, Taivassalo-Tövsala, Turku-Åbo, Uusikaupunki-Nystad, Vehmaa
Vaski-kirjastot.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Operaatio Finlandia

Paasilinna, Arto

Suomalainen kärsäkirja

Paasilinna, Arto

Kymmenen riivinrautaa

Paasilinna, Arto

Kymmenen riivinrautaa

Paasilinna, Arto

Isoisää etsimässä : letkeä veijarivaellus

Paasilinna, Arto