Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Kiljusen herrasväki

Kiljusen herrasväki – isä Kiljunen, äiti Kiljunen sekä pojat Mökö ja Luru – ovat päättäneet lähteä käymään Helsingissä. Myös perheen villakoira Pulla otetaan mukaan. Kaikki ei kuitenkaan suju perheen matkalla niin kuin oli suunniteltu. Mökö ja Luru keksivät kylvettää Pullan hotellin kylpyammeessa hurjin seurauksin. Koiran kylvetys on kuitenkin vasta alkusoittoa.

Selviääkö Helsinki Kiljusen perheen vierailusta?

”Kiljusen herrasväki” on Jalmari Finnen hulvaton tarinakokoelma katastrofialttiista Kiljusen perheestä. Kirja sisältää ”Kiljusen herrasväen Helsinginmatkan” lisäksi tarinat ”Kiljusen herrasväen kalastusmatka”, ”Saunamatka”, ”Mörön ja Lurun syntymäpäivä”, ”Aarteen kaivaminen”, ”Kun Kiljusen pojat olivat hirviä pyytämässä”, ”Kiljusen herraväen toinen Helsingin matka” sekä ”Kiljusen herrasväen markkinamatka”.


Jalmari Finne (1874–1938) oli suomalainen kirjailija ja teatterinjohtaja. Nykyisin hänet tunnetaan erityisesti “Kiljusen herrasväki” -lastenkirjasarjan luojana. Finne kirjoitti kuitenkin myös monipuolisesti tuotantoa aikuisille: hän kirjoitti esimerkiksi rikosromaaneja, näytelmiä ja historiallisia romaaneja.

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla


Askola, Hanko-Hangö, Ingå-Inkoo, Lapinjärvi-Lappträsk, Loviisa-Lovisa, Myrskylä-Mörskom, Pornainen-Borgnäs, Porvoo-Borgå, Pukkila, Raseborg-Raasepori, Sipoo-Sibbo, Siuntio-Sjundeå
Helle-kirjastot.

Kangasniemi
Kangasniemi.

Järvenpää-Träskända, Kerava-Kervo, Mäntsälä, Tuusula-Tusby
Kirkes-kirjastot.

Kirkkonummi-Kyrkslätt
Kirkkonummi.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Kiljuset palaavat

Finne, Jalmari

Verinen lyhty: rikosromaani

Finne, Jalmari

Kiljusen herrasväki satumaassa

Finne, Jalmari

Kiljusen herrasväki

Finne, Jalmari

Kiljusen herrasväki satumaassa

Finne, Jalmari