Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Jos mä oon oikee : Nuutin tarina (äänikirja)

Kun Nuutilla todettiin kaksivuotiaana lapsuusiän autismi, se oli vanhemmille helpotus. Vain autismi. Tästä alkoi taival täynnä testauksia ja terapioita. Itkua, naurua ja rakkautta. Alkoi elämä, joka Nuutin kautta katsottuna on kaunis, ihmeellinen ja pelottava.

Kun Nuutti oppi kirjoittamaan neljävuotiaana, aukesi puhumattomalle lapselle uusi väylä tuoda itsensä ja tarpeensa kuulluksi. Nuutin viisaus ei asunut enää vain silmissä, se asui myös sanoissa. "Haluaisin vain rauhan. Haluan kuulua teihin ihmisiin."

Erilaisuus pelottaa monia. Pyrkimys normaaliuteen ja hyväksyntään voi ohjata elämäämme joskus liikaakin, estää näkemästä sitä, mitä kohti voisimme ehkä kasvaa. Mitä jos joukossamme oleva lapsi onkin tullut muuttamaan maailmaamme suvaitsevammaksi? Onko autismissa sittenkin voimaa, jota emme vielä tunne?

'Jos mä oon oikee – Nuutin tarina' on koskettava ja silmiä avaava tosikertomus autistisen pojan elämästä ja hänen tärkeistä askelistaan tulla osaksi ympäröivää maailmaa.


Noora Koponen (s. 1983) on Vihreiden kansanedustaja ja Nuutti-pojan äiti. Nooralle tärkeää on erityislasten oikeuksien edistäminen ja se, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus elää yhdenvertaista elämää. Hän on äiti, joka ei pelkää tai usko ketään, joka yrittää sivuuttaa Nuutin. Siksi syntyi kirja, jossa Noora haluaa kertoa siitä, millä tavoin autistinen lapsi voisi muuttaa maailmaa paremmaksi. Ja toisaalta siitä, kuinka kaukana maailma vielä on tilanteesta, jossa nuuteilla olisi mahdollisuus tehdä niin.

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla

Valitettavasti tätä ei ole saatavana

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Jos mä oon oikee : Nuutin tarina

Koponen, Noora

Jos mä oon oikee – Nuutin tarina

Noora, Koponen

Vahva vanhemmuus: kuinka löytää hyvä itsestään ja lapsestaan

Kennedy, Becky; Meilahti, Sanna-Reeta; Kauppila, Suvi

Minä, aseet ja maailma : diplomaattiset muistelmat

Patokallio, Pasi; Virta, Marjaana

Isän sota

Sana, Elina; Sana, Elina