Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Industrimatens ärorika historia: Glass (äänikirja)

Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? När vi tittar in i matfabrikerna hittar vi gott om okända hjältar, människor som vågat följa idealistiska drömmar som ingen annan trodde på.


I ljudboksserien Industrimatens ärorika historia berättar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson om de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till några av våra vanligaste livsmedel, som öl, strösocker, bröd och ost. För uppläsningen av de sju fristående delarna står skådespelaren Torsten Wahlund. Serien är en bearbetning av Håkanssons bok Mat, myter och maskiner som kom ut 2019.

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla

Valitettavasti tätä ei ole saatavana

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Mat, myter och maskiner : Industrimatens ärorika historia

Håkansson, Andreas

Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk

Håkansson, Andreas

Industrimatens ärorika historia: Ketchup

Håkansson, Andreas

Industrimatens ärorika historia: Socker

Håkansson, Andreas

Industrimatens ärorika historia: Öl

Håkansson, Andreas