1066. Slaget vid Hastings (äänikirja)

Ett av medeltidens mest kända slag är sammandrabbningen som skedde mellan normanderna och anglosaxarna 1066; det har gått till historien som slaget vid Hastings.

Den 14 oktober 1066 samlade den normandiska kungen Vilhelm Erövraren sina styrkor strax utanför Hastings i sydöstra England. Målet var att inta de delar av England där Harald Godwinsson styrde. Vilhelm gick segrande ur sammandrabbningen och kröntes på juldagen i London till kung. Segern innebar att banden till Frankrike stärktes och en fransk feodal struktur anammades på de brittiska öarna.

Halsua, Kannus, Kaustinen-Kaustby, Kokkola-Karleby, Lestijärvi, Toholampi
Anders-kirjastot.

Kimitoön-Kemiönsaari, Pargas-Parainen
Blanka-kirjastot.