Sari Sulkunen ja Merja Kauppinen: Heikkeneekö suomalaisten lukutaito – ja mikä lukutaito?

Livestream-tallenne 14.5.2018 järjestetystä Lukemisen tasa-arvoa -seminaarista. Videossa yliopistonlehtori Sari Sulkunen ja lehtori Merja Kauppinen Jyväskylän yliopistosta pitävät esityksen ”Heikkeneekö suomalaisten lukutaito – ja mikä lukutaito?”.

Suomalaisten lukutaidon tukemiseen tarvitaan uusia ideoita. Suomen kirjastoseura, Helsingin kaupunginkirjasto ja Kirjastot aikuisten lukemisen edistäjinä -hanke järjestivät yhdessä lukemista ja digitalisaatiota käsittelevän seminaarin. Seminaarissa esiteltiin mm. varusmiehille kahdessa varuskunnassa suoritetun verkkokyselyn tuloksia – eli tietoa parikymppisten miesten lukutottumuksista ja -taidoista. Hotelli Helkassa järjestetyn seminaarin juontajina toimivat toiminnanjohtaja Rauha Maarno Suomen kirjastoseurasta ja projektipäällikkö Harri Sahavirta Kirjastot aikuisten lukemisen edistäjinä -hankkeesta.

Lisätietoja:
    Sari Sulkunen Jyväskylän yliopiston sivuilla
    Merja Kauppinen Jyväskylän yliopiston sivuilla
    Seminaarin kaikki esitykset

Suoralähetyksen tuotanto: Mikko Helander ja Panu Somerma
    Editointi: Panu Somerma
    Grafiikat: Mikko Helander
    Tuottaja: Riitta Taarasti
    Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2018

Jyväskylän yliopisto Sulkunen Sari lukutaito Kauppinen Merja lukeminen Lukuseminaari

FIN