Lukutaito alkaa sylistä -keskustelu

  Lukutaito alkaa sylistä -keskustelu

  Livestream-tallenne ”Kuka lukisi minut?” -seminaarista. Videossa on ”Lukutaito alkaa sylistä – varhaislapsuuden yhteiset lukuhetket kantavat pitkälle” -keskustelu. Mukana keskustelussa ovat professori Marja-Kristiina Lerkkanen, tutkija, kriitikko Päivi Heikkilä-Halttunen ja Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís.

  Suuri Lukuseikkailu -hankkeen ”Kuka lukisi minut?” -seminaari pidettiin Tampereen kaupunginkirjasto Metsossa 10.11.2017. Seminaarissa kuultiin kirjailijoiden, kustantajien, tutkijoiden ja lasten parissa työskentelevien puheenvuoroja lapsen ja kirjan kohtaamisesta. Ohjelmassa oli mm. ajatuksia lastenkirjallisuuden kustantamisesta ja uusien lukijoiden löytämisestä, lastenkirjan muuttumisesta moneksi sekä varhaislapsuuden yhteisistä lukuhetkistä. Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen toimi seminaarin puheenjohtajana.

  Suuri Lukuseikkailu on Lukukeskuksen ja Lastenkirjainstituutin koordinoima Suomen juhlavuoden 2017 hanke. Hankkeen tavoitteena on tukea pitkäjänteistä lukemista lasten ja nuorten omilla ehdoilla.

  Lisätietoja:
  Kuka lukisi minut? -seminaari
  Suuri Lukuseikkailu -hanke

  Kuvamiksaus: Panu Somerma
  Kuvaaja: Mikko Helander
  Editointi: Panu Somerma
  Grafiikat: Panu Somerma
  Tuottaja: Riitta Taarasti
  Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2017

  Lukukeskus Heikkilä-Halttunen Päivi Lastenkirjainstituutti Lerkkanen Marja-Kristiina lukutaito Villacis Ilmi lukeminen Suuri Lukuseikkailu Kuka lukisi minut? -seminaari

  FIN

  Kiinnostaisiko myös...