Leena Parviainen ja Matti Sarmela: Tietojohtamisen seminaarin kommenttipuheenvuorot yleisen kirjaston näkökulmaan

Livestream-tallenne, jossa Leena Parviainen Tampereen kaupunginkirjastosta ja Matti Sarmela Helsingin kaupunginkirjaston Valtakunnallisista kehittämispalveluista pitävät kommenttipuheenvuorot Oulun kaupunginkirjaston kirjastopalvelujohtaja Jouni Pääkkölän esityksen ”Tietojohtamisen seminaari – yleisen kirjaston näkökulma”.

Aluehallintovirastot käynnistävät kirjastojen tietojohtamisen yhteistyöverkoston. Toiminta käynnistettiin aloitusseminaarilla, jossa keskusteltiin tulevan verkoston toiminnasta ja erilaisista näkökulmista teemaan. Aloitusseminaari järjestettiin 4.6.2019 Pasilan kirjastossa Helsingissä.

Kirjastojen tietojohtamisen verkoston tavoitteena on lisätä kirjastojen toiminnan kehittämiseen liittyvää keskustelua sekä tietojohtamisen osaamista. Tietojohtamisella tarkoitetaan sitä, että organisaation johtaminen ja kehittäminen perustuu tietoon. Kirjastoille tietojohtaminen on ajankohtaista, sillä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä tietoa kertyy aiempaa enemmän ja sen hyödyntäminen vaatii osaamista ja keskustelua aiheesta. Kirjastojen isäntäorganisaatiot, esimerkiksi kunnat ja korkeakoulut, johtavat toimintaansa tiedolla, jolloin vaatimukset sen suhteen kasvavat myös kirjastoissa.

Lisätiedot:
    Koulutuspäivän kaikki videot
    Kirjastojen tietojohtaminen -verkkosivusto

Videon tuotanto: Jarmo Lahti, Infocrea Oy

Sarmela Matti verkostoituminen Tietojohtamisen yhteistyöverkoston aloitusseminaari tietämyksenhallinta Parviainen Leena

FIN