Kalle Veirto : Kyläkaukalon lupaus - (Kirjailijakohtaamisia)

Kalle Veirto kertoo Turun Kirjamessuilta suoralähetetyssä haastattelussa nuortenkirjasta Kyläkaukalon lupaus (Karisto, 2018), joka on jääkiekkoilun maailmaan sijoittuvan Tähtiketju-sarjan ensimmäinen osa. Veirton haastattelijana on Päivi Haanpää. Painakaa nimi mieleen, tulette vielä kuulemaan hänestä: Jonne Susi. Ysiluokkalainen tulee kaukaa pohjoisesta ja aikoo valloittaa etelän kaukalot. Töitä on tehty sitä varten monta vuotta, luistelu sujuu ja lämäri lähtee kovaa. Huono juttu on se, että suunnistajaperheen vesan ainoa pelituntuma on hankittu veteraanien höntsävuorolla. Mutta voiko Jonne silti onnistua? Ottaako uusi junnuseura untuvikon vastaan tähtenä vai tumpelona? Kalle Veirto on tuttu ja taattu nimi etenkin pojille suunnattujen nuortenkirjojen – niin sarjojen kuin yksittäisten romaanienkin – tekijänä. Hänen kirjoilleen ovat leimallisia vino huumori ja vankka tuntuma urheiluun. Nyt alkava uusi sarja keskittyy lajeista kovimpaan, jääkiekkoon. (Lähde: Karisto) Kirjastokaista osallistui Turun Kirjamessuille 2018 siten, että Kirjastokaistalla oli suoralähetyspiste messukeskuksen sisääntuloaulassa perjantaina 5.10. ja lauantaina 6.10. Suoralähetyspisteestä lähetettiin kirjailijahaastatteluja, joka mahdollisti messutunnelmaan pääsemisen niillekin, jotka eivät päässeet paikanpäälle messuille. Kirjailijahaastattelut ovat Kirjastokaistan, Kirjasammon ja Turun Kirjamessujen yhteistuotanto. Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikkönä toimi Seppo Puttonen.

Lisätietoja:
    Kalle Veirto Kirjasampo.fi:ssä
    Kirjastokaista Turun Kirjamessuilla -tiedote
    Kaikki Turun Kirjamessuilta 2018 suoralähetetyt haastattelut

Haastattelija: Päivi Haanpää
    Stream: Panu Somerma ja Mikko Helander
    Äänet: Jussi Valtonen
    Tuottaja: Riitta Taarasti
    Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2018

NUORTENKIRJALLISUUS KARISTO KIRJAILIJAT KIRJAT URHEILU VEIRTO KALLE TURUN KIRJAMESSUT 2018 JÄÄKIEKKO MAALTAMUUTTO URHEILUSEURAT KYLÄKAUKALON LUPAUS

FIN

Kiinnostaisiko myös...